εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Υπεύθυνη Χρήση Κτηνιατρικών Φαρμάκων

0 comments

 

Η EPRUMA και η Σλοβακική Προεδρία οργανώνουν στις 13 Οκτωβρίου 2016 μια συνάντηση εργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με σκοπό τη δημιουργία μιας κοινής θέσης πάνω στο ζήτημα της υπεύθυνης χρήσης των κτηνιατρικών φαρμάκων.
 
 
 
Η EPRUMA (www.epruma.eu) είναι η ευρωπαϊκή πλατφόρμα για την υπεύθυνη χρήση των κτηνιατρικών φαρμάκων στα ζώα (The European Platform for the Responsible Use of Medicines in Animals). 
 
Θέματα για συζήτηση:
 
1. Η θέση της Σλοβακικής Προεδρίας στο ζήτημα της υπεύθυνης χρήσης των κτηνιατρικών φαρμάκων στα ζώα.
2. Υπεύθυνη χρήση των κτηνιατρικών φαρμάκων στα ζώα με στόχο την υγεία και την ευζωία των ίδιων των ζώων και τη δημόσια υγεία.
3. Πώς συνεργάζεται ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας στα ζητήματα που έχουν σχέση με την υπεύθυνη χρήση των κτηνιατρικών φαρμάκων στα ζώα. 
4. Καθορισμός καλών πρακτικών αλλά και υπαρχόντων κενών στη συνεργασία δημόσιου και  ιδιωτικού τομέα.
5. Καθορισμός αρχών και προτεραιοτήτων για την προώθηση της υπεύθυνης χρήσης των κτηνιατρικών φαρμάκων στα ζώα.
6. Ωφέλεια από τις καλές πρακτικές.
7. Ποια είναι τα σημαντικότερα σημεία στην υπεύθυνη χρήση, η σημασία της κτηνιατρικής συνταγής και η στάση των καταναλωτών για τη χρήση των κτηνιατρικών φαρμάκων στα ζώα. 
8. Να γίνουν έρευνες στα κράτη μέλη σχετικά με το θέμα αυτό.
9. Να πραγματοποιηθούν τραπέζια διαλόγου με θέμα την υπεύθυνη χρήση των κτηνιατρικών φαρμάκων στα ζώα, για να αναδειχθούν τα κενά, οι ευκαιρίες και οι μελλοντικές προοπτικές.
10. Συμπεράσματα της συνάντησης.
 
Συμμετέχοντες θα είναι από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Η συνάντηση εργασίας απευθύνεται σ’ αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις από τα όργανα της ΕΕ, στις αρμόδιες εθνικές αρχές, στις οργανώσεις και τους επαγγελματίες που έχουν ως αντικείμενο εργασίας την υγεία και την ευζωία των ζώων, την ανθρώπινη υγεία, τη γεωργία και την τροφική αλυσίδα, τις οργανώσεις των καταναλωτών, τους δημοσιογράφους.