εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Τιμές Χοιρινού Κρέατος

0 comments

 

Σύμφωνα με νέα έκθεση της επενδυτικής τράπεζας Rabobank, αναμένονται χαμηλές τιμές στο χοιρινό κρέας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015.

 

 
Λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση της παραγωγής χοιρινού κρέατος μετά την εμφάνιση του ιού της επιδημικής διάρροιας των χοίρων (PEDv), η ολλανδική τράπεζα προβλέπει ότι θα υπάρξει πίεση της αγοράς και των τιμών για το πρώτο τρίμηνο του 2015, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο αναλυτής της Rabobank, Άλμπερτ Βερνοίγ στην ιστοσελίδα lafranceagricole.

Επιπλέον, το πώς θα κινηθούν οι τιμές του χοιρινού σε ΗΠΑ και Μεξικό εξαρτάται από την εξέλιξη του PEDv. Η επιστροφή σε πιο ανταγωνιστικές τιμές θα αντισταθμιστεί εν μέρει από την άνοδο του δολαρίου. Ωστόσο, με τη μείωση του κόστους των τροφίμων, οι προοπτικές για κέρδη για τους παραγωγούς παραμένει θετικές.

Στην Ευρώπη, η Rabobank προβλέπει ότι οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να δέχονται πιέσεις. Θεωρεί ότι το μόνο «θετικό σημάδι» είναι, προς το παρόν, η πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου, και η επανάληψη των διμερών συνομιλιών μεταξύ ορισμένων κρατών μελών και τη Ρωσία ίσως να ανοίξει εκ νέου ένα μέρος τουλάχιστον των ρωσικών συνόρων και αυτό θα δώσει ώθηση στις εξαγωγές.

Σύμφωνα με την τράπεζα, η Βραζιλία και η Κίνα εκτιμάται ότι θα έχουν ένα θετικό πρώτο τρίμηνο. «Η βραζιλιάνικη βιομηχανία θα υποστηρίζεται από μια θετική ζήτηση τόσο από την εγχώρια αγορά όσο και διεθνώς για εξαγωγή. Στην Κίνα, η μείωση του ζωικού κεφαλαίου των χοιρομητέρων θα αντισταθμιστεί μόνο εν μέρει από την αύξηση της παραγωγικότητας τους, η οποία θα στηρίξει τις τιμές.»