εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Ανάπτυξη της Κτηνοτροφίας

0 comments

 

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, προτεραιότητα για το ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η ανάπτυξη της κτηνοτροφίας.
 
 
 
Η ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή εκδήλωσε που πραγματοποίησε το κόμμα στο Λιβάδι Ελασσόνας. Συγκεκριμένα, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον βουλευτή Δημήτρη Γελαλή, αποτελούμενο από τον γραμματέα της Οργάνωσης Ελασσόνας Χρήστο Παπαδημητρίου και τα μέλη Δημήτρη Καρανίκα και Κώστα Τσανούσα, επισκέφθηκαν το Λιβάδι, όπου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με κτηνοτρόφους της περιοχής, να συζητήσουν θέματα που τους απασχολούν και να τους ενημερώσουν για τις προτάσεις του κόμματος για την πρωτογενή παραγωγή και το μέλλον της κτηνοτροφίας.
 
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στην κτηνοτροφία οδήγησαν έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας σε αδιέξοδο. Τα φορολογικά μέτρα, η επιβολή του ΕΝΦΙΑ, οι μειωμένες αποζημιώσεις, η πρόληψη και αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού, η απουσία ουσιαστικής μέριμνας και δομών προστασίας από την πλευρά της πολιτείας, τα «κόκκινα» δάνεια, το ξεπούλημα της ΑΤΕ, όλα αυτά τα απανωτά «χτυπήματα» καταστρέφουν την κτηνοτροφία και την κτηνοτροφική παραγωγή. Η ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί θέματα προς όφελος των παραγωγών και του καταναλωτή, όπως το ζήτημα με τη φέτα και η συμφωνία της Ε.Ε. με τον Καναδά που ανοίγει διάπλατα τις πόρτες σε αθρόες εισαγωγές, το «φρέσκο» γάλα επτά ημερών που φέρνει απελευθέρωση της αγοράς του γάλακτος, οδηγούν τον κλάδο σε αφανισμό», υποστήριξαν οι κτηνοτρόφοι.

Από την άλλη ο βουλευτής, τόνισε τη σημασία που έχει για τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωτογενής τομέας, «βασικός πυλώνας ανάπτυξης που μπορεί να δώσει λύση στο αδιέξοδο της ελληνικής οικονομίας, αρκεί να διορθωθούν λάθη του παρελθόντος και να απαλλαγούμε από την καταστροφική πολιτική της συγκυβέρνησης που θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την ελληνική κτηνοτροφική παραγωγή και τη διατροφική ασφάλεια της χώρας. Για τον ΣΥΡΙΖΑ η ανάπτυξη της κτηνοτροφίας είναι προτεραιότητα γιατί πέρα από όλα τα άλλα συνδέεται και με την αναβάθμιση του πληθυσμού σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές που μπορεί να επιτευχτεί μέσα από προγράμματα, κίνητρα, μέτρα συγκράτησης του πληθυσμού σε αυτές και με την απασχόληση και παραμονή νέων αγροτών που μπορούν να αξιοποιήσουν τις μειονεκτικές περιοχές».