εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Προτεραιότητες της Ιταλικής Προεδρίας στον Τομέα της Γεωργίας

0 comments

 

 
Η επέκταση των μέτρων στήριξης των παραγωγών από το ρωσικό εμπάργκο και παρεμβάσεις στη βιολογική γεωργία και στα μεταλλαγμένα αποτελούν τις προτεραιότητες της ιταλικής γεωργίας.
 
 
 
Η ιταλική Προεδρία θα επιδιώξει να επεκτείνει τα μέτρα στήριξης των παραγωγών, που έλαβε η Επιτροπή μέχρι για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ρωσικής απαγόρευσης στις εισαγωγές τροφίμων από την ΕΕ, ανέφερε ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας, Maurizio Martina, μιλώντας στην Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ μπορεί να προχωρήσει στην ενίσχυση των υφιστάμενων μέσων για να μπορέσει στο μέλλον η Ένωση να αντιμετωπίσει με πιο αποτελεσματικό τρόπο ανάλογες καταστάσεις, πρόσθεσε, απαντώντας στους Ευρωβουλευτές, οι οποίοι τον κάλεσαν να κάνει περισσότερα για να στηρίξει το εισόδημα των αγροτών της ΕΕ.
 
Οι βασικές προτεραιότητες της ιταλικής Προεδρίας θα περιλαμβάνουν τη μεταρρύθμιση των κανόνων της ΕΕ για τη βιολογική γεωργία, που το Συμβούλιο θα μπορούσε να συμφωνήσει με το τέλος του τρέχοντος έτους, και στην πρόοδο προς την κατεύθυνση μιας ισορροπημένης συμφωνίας για την καλλιέργεια Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (ΓΤΟ), είπε ο κ Martina. Θα προσπαθήσει επίσης να επιταχυνθεί η νομοθετική διαδικασία για τις αλλαγές στον Κανονισμό διανομής φρούτων και γάλακτος και θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων, με στόχο την εξεύρεση τρόπων για να βοηθήσει περαιτέρω τον γαλακτοκομικό τομέα, μετά την κατάργηση των ποσοστώσεων το 2015, πρόσθεσε. 

Η Προεδρία θα παρακολουθεί επίσης στενά τις διεθνείς εμπορικές διαπραγματεύσεις για μια διατλαντική εταιρική σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (ΤΤΙΡ) της ΕΕ με τις ΗΠΑ, είπε, τονίζοντας ότι η Ευρώπη θα πρέπει να επικεντρωθεί στις «ευκαιρίες» που θα μπορούσε να κερδίσει από μια τέτοια εμπορική συμφωνία.