εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Έγκριση Συντηρητικού στα Προϊόντα Κρέατος

0 comments

 

 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη Δευτέρα 27 Μαΐου τη χρήση της ουσίας Ethyl lauroyl arginate (Ε 243), ως συντηρητικό σε ορισμένα θερμικώς επεξεργασμένα προϊόντα κρέατος στα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
 
 
Το νέο πρόσθετο έχει σκοπό να περιορίσει την ανάπτυξη βλαβερών μικροοργανισμών σε προϊόντα κρέατος που έχουν υποστεί θερμική επεξεργασία.

Πρόκειται για το συντηρητικό ethyl lauroyl arginate, το οποίο μπορεί να βελτιώσει την μικροβιολογική ποιότητα αυτών των τροφίμων, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης βλαβερών μιρκοοργανισμών, όπως η Listeria monocytogenes.

Το πρόσθετο αυτό, το οποίο έχει λάβει τον κωδικό Ε243, έχει εγκριθεί για μια σειρά από άλλα τρόφιμα και η αποδεκτή πρόσληψη την οποία έχει εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) για τον ανθρώπινο οργανισμό έχει όριο τα 0,5 mg ανά κιλό βάρους σώματος.