εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Τιμές για το Κρέας Κοτόπουλου

0 comments

 

 
Άνοδο 2,5% σηµειώνει η µέση τιµή του κρέατος κοτόπουλου στην ευρωπαϊκή αγορά από τις αρχές του έτους, λόγω της αυξηµένης ζήτησης σε παγκόσµιο επίπεδο, αλλά και από το γενικότερο ανοδικό κλίµα που σηµειώνεται στις τιµές του κρέατος.
 
 
 
Οι τρέχουσες τιµές στην ΕΕ είναι µάλιστα οι υψηλότερες που έχουν σηµειωθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια για την συγκεκριµένη εποχή, µε αποτέλεσµα να αναµένεται νέα αύξηση στη διάρκεια του καλοκαιριού. Η µέση τιµή διαµορφώνεται στα 1,95 ευρώ το κιλό, αυξηµένη κατά 0,4% σε σύγκριση µε πέρυσι και κατά 7,6% σε σύγκριση µε την µέση τιµή της πενταετίας 2009/2013. 
 
Στην Ελλάδα, η µέση τιµή διαµορφώνεται στα 1,98 ευρώ το κιλό, σηµειώνοντας αύξηση 10,5% τον τελευταίο ένα χρόνο, σύµφωνα µε στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Στις ΗΠΑ, η τιµή παραγωγού διαµορφώνεται στα 110 σεντς ανά λίµπρα, σηµειώνοντας άνοδο κατά 3 σεντς τον τελευταίο ένα χρόνο, σύµφωνα µε στοιχεία του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ. Να σηµειωθεί ότι η υψηλότερη τιµή των τελευταίων ετών είναι τα 114 σεντς ανά λίµπρα που είχαν καταγραφεί τον Ιούνιο του 2013.