εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Εφαρμογή και Διάθεση των Γεωργικών Φαρμάκων

0 comments

 

 
Οδηγίες για την αποθήκευση, το χειρισμό και τη διάθεση των γεωργικών φαρμάκων παρέχει εγκύκλιος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τίτλο «Βέλτιστες Εργασιακές Πρακτικές Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων».
 
 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, καθορίζονται οι βέλτιστες εργασιακές πρακτικές σχετικά με: α) την αποθήκευση, το χειρισμό, την αραίωση και την ανάμειξη των γεωργικών φαρμάκων πριν την εφαρμογή, β) τον χειρισμό των συσκευασιών και του εναπομείναντος γεωργικού φαρμάκου, γ) τη διάθεση του ψεκαστικού διαλύματος που απομένει μετά την εφαρμογή και δ) τον καθαρισμό του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται μετά την εφαρμογή.
 
Στην εγκύκλιο επισημαίνεται, ότι η μη σωστή χρήση μπορεί να προκαλέσει την επιβολή διοικητικών και ποινικών κυρώσεων και την απώλεια κοινοτικών ενισχύσεων.
 
Οι βέλτιστες εργασιακές πρακτικές θα ανασκοπούνται από τη Συντονιστική Εθνική Αρχή για τα γεωργικά φάρμακα, οποτεδήποτε κριθεί απαραίτητο λόγω αλλαγής της νομοθεσίας, αναγκαιότητα βελτίωσης της διαδικασίας ή εισαγωγή επιπλέον εργασιακών πρακτικών.
 
Δημοσιεύουμε την εγκύκλιο:
 
Αθήνα,  13 ‐5‐2014 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ AΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ  
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ            Αριθ. πρωτ: 5919/62354
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 
 
Θέμα: «Βέλτιστες Εργασιακές Πρακτικές Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων» 
 
ΣΧΕΤ.: Το άρθρο 28 της με αριθ. 8197/90920/2013 (Β΄1883) Κ.Υ.Α. 
 
Με την παρούσα εγκύκλιο καθορίζονται οι βέλτιστες εργασιακές πρακτικές σχετικά με: α) την αποθήκευση, το χειρισμό, την αραίωση και την ανάμειξη των γεωργικών φαρμάκων πριν την εφαρμογή, β) τον χειρισμό των  συσκευασιών  και  του  εναπομείναντος  γεωργικού  φαρμάκου,  γ)  τη  διάθεση  του  ψεκαστικού διαλύματος που απομένει μετά την εφαρμογή και δ) τον καθαρισμό του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται μετά την εφαρμογή.  Οι  βέλτιστες  εργασιακές  πρακτικές  εντάσσονται  στο  εκπαιδευτικό υλικό  της  κατάρτισης  στην  ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων. 

Η παρούσα να αναρτηθεί στο διαδίκτυο.