εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Συμφέροντα πίσω από την Απόφαση για το Γάλα

0 comments

 

 
Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Γεωργικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης σε συνέντευξή του δήλωσε, ότι η απόφαση για το φρέσκο γάλα έχει ληφθεί με σκοπό την ικανοποίηση συγκεκριμένων συμφερόντων.
 
 
 
Στόχος αυτής της απόφασης, σύμφωνα με τον κ. Μπαλτογιάννη είναι η αύξηση των εισαγωγών γάλακτος.
 
Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Μπαλτογιάννης σημείωσε ότι η απόφαση για την επιμήκυνση διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος θα έχει επιπτώσεις, μεταξύ άλλων και στη διατροφή των πολιτών, καθώς "το γάλα δεν πρόκειται να έχει τα θρεπτικά συστατικά του. Θα μιλάμε, ουσιαστικά, για γάλα χωρίς βιταμίνες".
 
Για το ζήτημα των δανείων των πτηνοτρόφων, τα οποία είχαν λάβει την περίοδο 2006-07 με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και αφορούσαν την ενίσχυση των μονάδων τους μετά και τη γρίπη των πτηνών, ο κ. Μπαλτογιάννης δήλωσε, ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι στον πρωτογενή τομέα, εάν η Πολιτεία με τους φορείς δεν αποφασίσουν το πώς ο κλάδος θα γίνει βιώσιμος. Δεν μπορούμε να βασίζουμε την έξοδο της χώρας από τη κρίση στην παραγωγή, όταν π.χ. η κτηνοτροφία σήμερα πλήττεται και φέρει βαρίδια από ζημιές προηγούμενων ετών.