εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Αγροτικό Εισόδημα

0 comments

  

 
Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τη δραστική μείωση του εισοδήματος των μικρών και μεσαίων αγροτών, κατέθεσε η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
 
 
 
Στην επίκαιρη ερώτηση, η κ. Παπαρήγα υπογραμμίζει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών αντιμετωπίζει θέμα επιβίωσης από τη μεγάλη αύξηση στο κόστος παραγωγής, τη μείωση των τιμών παραγωγού από τους εμποροβιομηχάνους, από τα χαράτσια και τους φόρους φωτιά που έχει επιβάλει η κυβέρνηση.
 
Αναφέρει, επίσης, ότι το 50% των αγροτών δεν έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, γιατί δεν έχει να πληρώσει τις εισφορές στον ΟΓΑ και ότι, με το νέο φορολογικό η κυβέρνηση υποχρεώνει τους αγρότες να τηρούν λογιστικά βιβλία με τζίρο 10.000 ευρώ. Παράλληλα, αναφέρεται στη νέα ΚΑΠ που συνεπάγεται «μείωση των ενισχύσεων και αλλαγή του τρόπου των επιδοτήσεων».
 
Τέλος, η κ. Παπαρήγα αναφέρεται και στην τελευταία ρύθμιση για τα «κόκκινα χρέη», εκτιμώντας ότι αφορά μικρό ποσοστό των αγροτών και ευνοεί το χαρτοφυλάκιο της τράπεζας, δεν διαγράφει κεφαλαιοποιημένους και ανατοκισμένους τόκους και παρέχει δυνατότητα αρπαγής περιουσιακών στοιχείων.