εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Συνάντηση Αιγοπροβατοτρόφων στη Θεσσαλονίκη

0 comments

 

 
Σε συνάντηση καλεί ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας τους αιγοπροβατοτρόφους στη Θεσσαλονίκη.
 
 
 
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ. στο ξενοδοχείο PORTO PALACE  με  σκοπό την ενημέρωση των  αιγοπροβατοτρόφων για καυτά θέματα που απασχολούν τον τομέα και συγκεκριμένα για:
 
•  Την  ΚΑΠ μετά το 2014 και τις  σημαντικές αλλαγές που πραγματοποιούνται. Είναι γνωστό ότι η μεγαλύτερη αλλαγή που θα φέρει, η νέα ΚΑΠ μετά την 1η Ιανουαρίου τού 2015 είναι η ανακατανομή των αγροτικών επιδοτήσεων σε επίπεδο χώρας. Το νέο μοντέλο περιφερειοποίησης των ενισχύσεων, οισυνδεδεμένες ενισχύσεις από τον 1ο Πυλώνα  ο νέος ορισμός για το βοσκότοπο είναι μεταξύ των θεμάτων που θα αναπτυχθούν και τα οποία  επηρεάζουν άμεσα τον κλάδο της κτηνοτροφίας
 Βοσκότοποι. Θα αναπτυχθούν  ιδιαίτερα θέματα σχετικά  με την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων,  τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν  και ποια είναι σήμερα  η εξέλιξη. Ταυτόχρονα  θα παρουσιαστούν  οι θέσεις του ΣΕΚ για τους μόνιμους  βοσκοτόπους  τη διαχείριση αυτών την οριοθέτηση, και τη απόδοσή στους πραγματικούς κτηνοτρόφους.
•  Ο  ρόλος του ιδιώτη κτηνίατρου ή όπως προωθείται,  σύμφωνα με το πολυνοµοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ  που ψηφίζεται στη Βουλή αύριο, "ο κτηνίατρος εκτροφής"  τι προτείνει  ο ΣΕΚ  για το θεσμό αυτό και πως μπορεί να υλοποιηθεί.
•  Η  αντιμετώπιση των ζωονόσων: Προτεραιότητα θα δοθεί  στην επιτάχυνση της υλοποίησης των προγραμμάτων ανίχνευσης και αύξησης της ανθεκτικότητας των αιγοπροβάτων στην τρομώδη νόσο (scrapie).