εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Νομοσχέδιο για την Κτηνοτροφία

0 comments
 
 
Από χθες, 7 Ιανουαρίου άρχισε στην αρμόδια  Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την κτηνοτροφία.
 
 
 
Στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής βρίσκεται το σχέδιο νόμου με θέμα «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».
 
Η συζήτησή του μεταξύ των μελών της επιτροπής θα συνεχιστεί σήμερα 8 Ιανουαρίου με τοποθετήσεις των ενδιαφερομένων φορέων.
 
Το μεγαλύτερο τμήμα του σχεδίου νόμου αφορά τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές, ενώ υπάρχει και πλήθος διατάξεων που αφορά εκκρεμεί θέματα κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και άλλα. Για παράδειγμα αναφέρουμε την θεσμοθέτηση των Farmers’ Markets, των Αγροκτημάτων, του Κτηνιάτρου Εκτροφής κ.α. Αν και σε γενικές γραμμές οι φορείς του κλάδου είναι θετικοί απέναντι στο νομοσχέδιο, εκφράζουν την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες αλλαγές, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικό.