εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Σήμα Μέλους του ΣΕΒΕΚ

0 comments

 

Τη χρήση του «Σήματος μέλους ΣΕΒΕΚ» αποφάσισε ομόφωνα να καθιερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος – ΣΕΒΕΚ.
 
 
 
Η απόφαση αυτή του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος αποτελεί υλοποίηση σχετικής απόφασης παλαιότερης Γενικής Συνέλευσης της Επαγγελματικής Οργάνωσης. 

Οι βασικές επιδιώξεις για την απόφαση αυτή είναι οι παρακάτω:

• Η ποιοτική στήριξη και προώθηση των Ελληνικών προϊόντων Επεξεργασίας Κρέατος τα οποία παράγουν μονάδες οι οποίες πληρούν τις προϋποθέσεις του HACCP ή του Οδηγού Υγιεινής Πρακτικής.
• Η ισχυροποίηση του ΣΕΒΕΚ και η καταξίωσή του ως συντονιστικός φορέας μεταξύ του συνόλου των επιχειρήσεων του τομέα Επεξεργασίας Κρέατος.
• Η καθιέρωση μηχανισμού αυτοελέγχου της επισήμανσης των προϊόντων που κυκλοφορούν οι επιχειρήσεις – μέλη του ΣΕΒΕΚ.
• Η αξιοποίηση εκδηλώσεων δημοσίων σχέσεων και η πραγματοποίηση διαφημιστικής καμπάνιας υπέρ της κατανάλωσης αλλαντικών και προϊόντων επεξεργασίας κρέατος.
• Η καλύτερη ενημέρωση και η βελτίωση της εμπιστοσύνης του καταναλωτή στις προδιαγραφές και την ποιοτική υπεροχή των προϊόντων του κλάδου.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
Είναι αυτονόητο ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη αυτής της σημαντικής για τον κλάδο μας διαδικασίας αλλά και για την επιτυχή εφαρμογή της στην πράξη, είναι η ευρύτερη δυνατή συμμετοχή όλων, η αύξηση του αριθμού των εγγεγραμμένων στον ΣΕΒΕΚ επιχειρήσεων και η αποδοχή της από όλες τις επιχειρήσεις – μέλη του Συνδέσμου. 
 
Σχεδιάζεται όπως μέσα από επιλεγμένες εκδηλώσεις δημοσίων σχέσεων και από ενέργειες δημοσιότητας, ανακοινώσεις τύπου κλπ. να επιδιωχθεί η αύξηση της αναγνωρισιμότητας του ΣΕΒΕΚ. Η προσεχής φάση της στρατηγικής επικοινωνίας θα απευθύνεται προς τον καταναλωτή, μέσα από μία στοχευμένη καμπάνια με σκοπό την αύξηση της κατανάλωσης των προϊόντων που παράγουν οι επιχειρήσεις του κλάδου. 

Όπως γίνεται αντιληπτό, με την καθιέρωση του Σήματος αυτού, επιδιώκεται ένα όφελος για όλους του εμπλεκόμενους στην αλυσίδα παραγωγής – κατανάλωσης ποιοτικών προϊόντων. Συγκεκριμένα: 

α) Ο ΣΕΒΕΚ θα αποδείξει ότι διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο υποστήριξης και βοήθειας προς τις επιχειρήσεις – μέλη του στην προσπάθεια προώθησης των προϊόντων τους. 
β) Οι επιχειρήσεις που ήδη είναι μέλη του αλλά και όσες νέες εγγραφούν ως μέλη, θα έχουν λόγο να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν όφελος από την συμμετοχή τους στον Σύνδεσμο, διότι αυτή τους προσδίδει κύρος και αξιοπιστία ενώ ταυτόχρονα «σφραγίζει» την ποιοτική υπεροχή των προϊόντων τους. 
γ) Το καταναλωτικό κοινό θα νοιώθει σιγουριά και εμπιστοσύνη αγοράζοντας προϊόντα με την σφραγίδα ΣΕΒΕΚ και θα τα προτιμά από τα άλλα (π.χ. εισαγόμενα). 

Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα. Όμως, μέσα στις δύσκολες ημέρες που όλος ο επιχειρηματικός κόσμος βιώνει από τους αμείλικτους κανόνες της αγοράς, η συλλογική αυτή προσπάθεια, φαίνεται ως η μόνη λύση η οποία θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του εν λόγω κλάδου.