εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Χημικοί Κίνδυνοι στα Τρόφιμα

0 comments

 

 
Ημερίδα με θέμα «Παράγοντες χημικών κινδύνων στα τρόφιμα: τάσεις και εξελίξεις στην ανάλυση της επικινδυνότητας» διοργανώνει στις 12 Δεκεμβρίου στην Αθήνα ο ΕΦΕΤ.
 
 
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ως Εθνικό Εστιακό Σημείο της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων, διοργανώνει την εν λόγω ημερίδα στο ξενοδοχείο «Titania», στην οδό Πανεπιστημίου 52.

Ο ΕΦΕΤ, με γνώμονα την προστασία των καταναλωτών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ως προς την ενημέρωση αλλά και τη μεταφορά της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών σε εθνικό επίπεδο (αρχές, βιομηχανία, πανεπιστημιακή κοινότητα, επιστημονικοί φορείς, καταναλωτές, κλπ). 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η θεματολογία της ημερίδας θα εστιάσει στις τρέχουσες επιστημονικές προκλήσεις, οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν από την EFSA, τον ΕΦΕΤ αλλά και από όλους τους εταίρους σε θέματα που άπτονται : 
 
•στο προσδιορισμό των χημικών κινδύνων στα τρόφιμα 
•στη συλλογή δεδομένων κατανάλωσης τροφίμων
•στη μεθοδολογία ως προς την εκτίμηση της διατροφικής έκθεσης σε χημικούς ρυπαντές

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα και θα υπάρχει μετάφραση. Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι δωρεάν για όλους. Ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση και αποστολή της Δήλωσης Συμμετοχής έως τις 6 Δεκεμβρίου. Τη δήλωση Συμμετοχής θα τη βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ (www.efet.gr).