εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Παραμονή Κτηνοτρόφων στα Ορεινά

0 comments

 

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ορίζεται η διάρκεια παραμονής των κτηνοτρόφων στα ορεινά στους 4 μήνες. 
 
 
Με Αριθμ. Πρωτ.:3802/124417, στις  14 / 10 /2013 εκδόθηκε απόφαση με θέμα: Μείωση χρόνου παραμονής Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων στα πλαίσια του Προγράμματος Εξισωτικής Αποζημίωσης.

Σύμφωνα με την απόφαση: 
 
1. Το διάστημα παραμονής των μετακινούμενων κτηνοτρόφων στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων 
Α)Καρδίτσας 
Β) Λάρισας 
Γ) Τρικάλων 
Δ) Μαγνησίας και Β.Σποράδων 


για το Πρόγραμμα Εξισωτικής Αποζημίωσης (μέτρα 211 και 212 ) και για το έτος 2013 καθορίζεται στους τέσσερις μήνες.
 
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, που υπογράφει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, επιτρέπεται πλέον η αποχώρησή των κτηνοτρόφων από τους ορεινούς βοσκοτόπους στα τέλη του Σεπτεμβρίου.
 
Η εξέλιξη αυτή διευκολύνει τους κτηνοτρόφους, καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν συνήθως τον μήνα Οκτώβριο, ταλαιπωρούν τους επαγγελματίες του κλάδου, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχουν και αρνητικές επιπτώσεις στη διαβίωση των κοπαδιών.
 
Η εν λόγω απόφαση θα δημοσιοποιηθεί με θυροκόλληση στον πίνακα Ανακοινώσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας προς τον οποίο κοινοποιείται η παρούσα πρέπει να φροντίσει για τη θυροκόλληση της στα Δημοτικά Διαμερίσματα των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας, Λαρίσης, Τρικάλων, Μαγνησίας και Σποράδων.