εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Κινητοποιήσεις των Αγελαδοτρόφων

0 comments

 

Σε διαδικασία κινητοποιήσεων βρίσκονται οι αγελαδοτρόφοι διεκδικώντας την ταυτότητα του ελληνικού γάλακτος.
 
 
Σε σύσκεψη αντιπροσώπων οργανώσεων και παραγωγών που πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο 10ο  χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά στην περιοχή Δερβένι, με πρωτοβουλία της Ένωσης Φυλής Holstein Ελλάδας, στα γραφεία της, συστάθηκε πενταμελής επιτροπή, η οποία θα οργανώσει ένα ευρύ πρόγραμμα ενημέρωσης της πολιτείας και των καταναλωτών αλλά και δυναμικών κινητοποιήσεων. Στην επιτροπή αγώνα που συστάθηκε μετέχουν, οι Θανάσης Βασιλέκας (Ένωση Φυλής Χολστάιν και Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας), Πασχάλης Γκλαβίνας, (Πανελλήνιος Σύλλογος Αγελαδοτρόφων) , Νίκος Ζδάνης, (ΘΕΣΓΑΛΑ) , Γιώργος Κεφαλάς, (Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγελαδοτρόφων) και Δημήτρης Παπαδάκης (Σύλλογος Αγελαδοτρόφων Κεντρικής Μακεδονίας). Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση συμμετέχουν και μέλη αρκετών συνεταιρισμών μεταξύ των οποίων και ο ΘΕΣγάλα.

Το ζήτημα που τους υποχρεώνει να προβούν σε κινητοποίηση είναι η επιχειρούμενη κατάργηση της υποχρεωτικής αναγραφής της χώρας προέλευσης του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων του 2010, η οποία, όπως τονίσθηκε, εξυπηρετεί μόνο τις πολυεθνικές και τις μεγάλες αλυσίδες super market, οδηγεί την ελληνική παραγωγή –σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης – σε συρρίκνωση και αφανισμό, υποβαθμίζει το προϊόν και παραπλανεί τον Έλληνα καταναλωτή.

Αντί να ληφθούν μέτρα για αύξηση της παραγωγής, εχθρικές αποφάσεις κατά του ελληνικού γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων, συρρικνώνουν και αφανίζουν την ελληνική αγελαδοτροφία – κτηνοτροφία, ενώ η ελληνική πολιτεία, όχι μόνο δεν λαμβάνει μέτρα για την αύξηση της παραγωγής, αλλά δεν αντιδρά ή και συντάσσεται με εχθρικές για την ελληνική παραγωγή αποφάσεις.
 
Το Δ.Σ. της Ένωσης Φυλής Χολσταϊν Ελλάδος πρότεινε την ενεργοποίηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Αγελαδοτρόφων, που επί τους παρόντος είναι ανενεργός. Στόχος είναι ο συγκεκριμένος Σύλλογος να δράσει ως συνδικαλιστικό όργανο των αγελαδοτρόφων και θα κάνει εξολοκλήρου τις επαφές με την Πολιτεία αλλά και τις ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες για την εξεύρεση άμεσης λύσης.