εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Έλεγχοι στα Δημητριακά

0 comments

 

 
Αυστηρότερους ποιοτικούς ελέγχους για τα δημητριακά για την επίτευξη καλύτερης ποιότητας ζητούν οι συνεταιρισμένοι αγελαδοτρόφοι με έδρα την Πάτρα.
 
 
Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Βασίλης Καϊμακάς που παράγει το γνωστό γάλα με την επωνυμία «ΠΡΩΤΟ», αναφέρει πως οι τιμές που αγόρασαν καλαμπόκι οι αγελαδοτρόφοι έφτασαν τα 175 ευρώ/τόνο, το τελευταίο διάστημα, ενώ αναμένονται νέες τιμές στην επόμενη συναλλαγή.
 
Ο Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων με έδρα την Πάτρα έχει διανύσει μια μακρά πορεία στο χώρο και παρά την κρίση, τον έντονο ανταγωνισμό από τα «ισχυρά» σήματα και άλλες δυσχέρειες παραμένει σταθερά δυνατό στην τοπική αγορά της Αχαΐας. Τα προϊόντα που βγάζει στο ράφι ο Συνεταιρισμός είναι το γάλα (σε τέσσερα είδη) και το γιαουρτάκι, που εξακολουθεί να «παίζει» ψηλά στις προτιμήσεις των ντόπιων.
 
«Η θετική μας πορεία οφέίλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στους ντόπιους κτηνοτρόφους και φυσικά στο καταναλωτικό κοινό της Πάτρας κατά κύριο λόγο, του Αιγίου και των υπόλοιπων περιοχών του συγκεκριμένου νομού», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων, κ. Καϊμακάς Βασίλης. 
 
Το σημαντικό της ιστορίας του εργοστασίου με την επωνυμία «ΠΡΩΤΟ», που ιδρύθηκε το 1961 με μέλη 200 αγελαδοτρόφους από το νομό Αχαΐας, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, «είναι πως η μικρή αυτή βιομηχανία με έδρα την Πάτρα, εξακολουθεί να προμηθεύεται πρώτη ύλη, δηλαδή γάλα από τους κτηνοτρόφους της περιοχής, στηρίζοντας τους οικονομικά και απορροφώντας τους την παραγωγή».
 
Παράλληλα το εργοστάσιο απασχολεί συνολικά 50 άτομα προσωπικό, προσφέροντας δουλειά και απασχόληση στους ντόπιους. Κι όλα αυτά, προσθέτει ο κ. Καϊμακάς, «χωρίς να έχουμε εκτεθεί σε δανεισμό και να χρωστάμε στις τράπεζες, παρά μόνο με ίδια κεφάλαια.
 
«Η θετική αυτή πορεία του Συνεταιρισμού και ο δρόμος προς αυτή, μόνον εύκολη δεν ήταν, αφού η μικρή γαλακτοβιομηχανία πρέπει να ανταγωνιστεί σκληρούς αντιπάλους που καταφέρνουν να πωλούν προϊόντα σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, για να προσελκύσουν το καταναλωτικό κοινό, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την ποιότητα».
 
Παρά τις όποιες αντιξοότητες, ωστόσο, οι άνθρωποι του συνεταιρισμού εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη θετική τους πορεία, ζητώντας ωστόσο τη συμπαράσταση της πολιτείας και των ελεγκτικών της οργάνων στον τομέα του γάλακτος, ώστε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, για το καλό των κτηνοτρόφων και των καταναλωτών.

Πηγή: site ΠΑΣΕΓΕΣ, Αλέξανδρος Μπίκας