εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Προιόντα Δίκαιου Εμπορίου

0 comments

 

 
Επιτυχημένες κρίνονται για το 2012-2013, οι επιδόσεις του σήματος Fair Trade (Δίκαιο Εμπόριο), σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύτηκε από το ίδρυμα Fairtrade Internationale. 
 
 
Την αύξηση των επιδόσεων σηματοδότησε η αύξηση των πωλήσεων προϊόντων που έχουν το σήμα Fair Trade, σε αγορές κλειδιά όπως η Γερμανία (+33%), Ολλανδία (+26%), Σουηδία (+28%), Ελβετία (+15%) και Ηνωμένο Βασίλειο (+16%). Οι φετινές αυξήσεις υπερκάλυψαν την μείωση που δημιουργήθηκε στις πωλήσεις του 2012 λόγω της αποχώρησης του αμερικάνικου τμήματος Fair Trade από το διεθνές σύστημα στα τέλη του 2011. 

Ισχυρές πωλήσεις και αύξηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών είναι τα βασικά συμπεράσματα που εξάγονται από την συγκεκριμένη έκθεση συγκριτικά και με τις προηγούμενες χρονιές.

Οι καταναλωτές υποστήριξαν τα προϊόντα Fair Trade δαπανώντας 4,8 δις ευρώ το 2012. 9 στους 10 καταναλωτές στις πέντε κορυφαίες αγορές, απαντώντας σε έρευνες, δήλωσαν ότι αναγνωρίζουν το εμπορικό σήμα. Επιπρόσθετα σε 17 κράτη, η θέση του σήματος Fair Trade θεωρείται ως το πιο αναγνωρισμένο σήμα. 

Το 2013, τα προϊόντα Fair Trade είναι διαθέσιμα πια στην Κένυα ενώ προς το τέλος του έτους θα είναι διαθέσιμο και στην μεγάλη αγορά της Ινδίας. Κεντρικό μότο στην φετινή καμπάνια του Fair Trade αποτέλεσε το «ξεκλειδώνοντας την δύναμη των πολλών, εστιάζοντας στην καινοτομία και την συμμετοχικότητα».