εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Αγορά Σιτηρών

0 comments

 

 
Σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας, και λόγω των παρατεταμένων βροχοπτώσεων, στις ΗΠΑ έχει συγκομιστεί μόνο το  20% των καλλιεργούμενων εκτάσεων με στάρι.
 
 
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία αυτήν την περίοδο θα έπρεπε να έχει συγκομιστεί το 37% της παραγωγής. Εκτός από αυτό, όμως, και οι καλλιεργητές των εαρινών δημητριακών δεν μπορούν να μπουν στα χωράφια τους και να σπείρουν ή βλέπουν τη σπορά τους να αποτυγχάνει εξαιτίας της αυξημένης εδαφικής υγρασίας. Περισσότερα από ένα εκατομμύρια στρέμματα εαρινού σιταριού και καλαμποκιού βρίσκονται υπό την απειλή της εγκατάλειψης λόγω του κακού φυτρώματος. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπ. Γεωργίας των ΗΠΑ, η φετινή χρονιά είναι η πρώτη από το 1993 που θα σπαρθούν καλαμπόκια τόσο καθυστερημένα, εξαιτίας των βροχοπτώσεων. 

Στην Ελλάδα, υπάρχουν θετικές προοπτικές για τους παραγωγούς λόγω της αυξημένης ζήτησης σκληρού σταριού και από αγορές του εξωτερικού, αλλά και από την εσωτερική αγορά, τόσο για ζωοτροφές, όσο και για τη μεταποίση του σταριού προς προϊόντα διατροφής.