εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Η Αγορά του Βοδινού Κρέατος στη Γαλλία

0 comments
 
Στο πλαίσιο της διεπαγγελματικής ένωσης βόειου κρέατος (Interbev) της Γαλλίας, οι βοοτρόφοι συμφώνησαν τη θέσπιση συμβολαίων στο βοδινό κρέας.
 
 
Παίρνοντας ως πρότυπο τη διαδικασία που ακολουθείται στον τομέα του γάλακτος, δηλαδή τα γραπτά συμβόλαια που ήδη ισχύουν για το γάλα, οι βοοτρόφοι, αλλά και οι μεταποιητές και οι έμποροι στη Γαλλία συμφώνησαν να θεσπιστεί ένα ανάλογο σύστημα και στη βοοτροφία.

Η συμφωνία, που επετεύχθη την προηγούμενη εβδομάδα, ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία ενός εθνικού ταμείου ασφάλισης, σχεδιασμένου για να απορροφά τόσο προς τα πάνω όσο και προς τα κάτω τις διαφορές ανάμεσα στις τιμές που ορίζονται στα συμβόλαια και τις τιμές της αγοράς, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ντομινίκ Λανγκλουά, προέδρου της διεπαγγελματικής.
 
Η συμφωνία ισχύει για τους βοοτρόφους που παράγουν τουλάχιστον 20 ζώα το χρόνο και η εφαρμογή της θα είναι προαιρετική. Τα συμβόλαια θα προβλέπουν τις ποσότητες, τον τρόπο παράδοσης και πληρωμής, το μηχανισμό υπολογισμού του τιμήματος, και τους όρους αναθεώρησης ή καταγγελίας της σύμβασης.

Υπενθυμίζεται ότι με νόμο του 2010, στη Γαλλία κατέστησαν υποχρεωτικά τα συμβόλαια στον κλάδο του γάλακτος και των οπωροκηπευτικών, αν και προς το παρόν τα συμβόλαια ισχύουν μόνο για το γάλα.