εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Κυρώσεις για τις Φωτιές από Κτηνοτρόφους

0 comments

 

 
Στην αναστολή της καταβολής επιδοτήσεων και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες θα προχωρούν οι αρχές σε βάρος όσων κτηνοτρόφων συλληφθούν να βάζουν φωτιές. 
 
 
Για το λόγο αυτό μάλιστα θα συνεργαστούν η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η πυροσβεστική υπηρεσία σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα εντοπίζει τους κτηνοτρόφους και θα ακολουθούνται οι διαδικασίες που θα φθάνουν μέχρι και την αναστολή της καταβολής των επιδοτήσεων.

Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται σε όλη την Ελλάδα τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά είναι ιδιαίτερα έντονο στηνη Κρήτη και γι’ αυτό εκεί παρενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Αυτά ξεκαθάρισε ο αντιπύραρχος της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) Μιχάλης Αυγουλέας κατά τη διάρκεια σύσκεψης των πυροσβεστών ανακριτικών υπαλλήλων από όλη την Κρήτη που έγινε την Τρίτη 4 Ιουνίου. 

Ο κ. Αυγουλέας μάλιστα ήταν κατηγορηματικός  για τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν από πλευράς πολιτείας  και για τις δράσεις που θα πρέπει να αναλάβουν και οι ίδιοι οι πυροσβέστες. Ζήτησε από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας να προχωρά άμεσα σε συλλήψεις σε περιπτώσεις εκδήλωσης πυρκαγιάς, καθώς πρόκειται για μια διαδικασία που λειτουργεί αποτρεπτικά και μπορεί να περιορίσει το φαινόμενο των πυρκαγιών στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.  

Μάλιστα, δεν αποκλείεται οι διαδικασίες αυτές, οι οποίες θα απορρέουν από τη συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, να ξεκινήσουν και τον Ιούλιο, ώστε να προληφθούν οι φωτιές ενόψει της αντιπυρικής περιόδου του 2013 .

Είναι χαρκακτηριστικό της σημασίας που δίνεται από τις αρχές το γεγονός, ότι στην  ίδια σύσκεψη ο προϊστάμενος της Δ.Α.Ε.Ε φέρεται να επεσήμανε  ότι πλέον η πυροσβεστική θα έχει για «σύμμαχο» της τη σύγχρονη τεχνολογία στην εξιχνίαση σοβαρών υποθέσεων εμπρησμού. Ο ίδιος φέρεται να μίλησε για τη συνεργασία που θα έχει στο εξής η Π.Υ με την ΕΥΠ, τις δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, καθώς και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Η συνεργασία αυτή υπήρχε και στο παρελθόν, όμως όπως ειπώθηκε στη σύσκεψη, πλέον δε θα υπάρχουν οι χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνταν στο παρελθόν . Για παράδειγμα  εάν σε υπόθεση εμπρησμού κριθεί σκόπιμο να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου, οι διαδικασίες που ακολουθούνται μέσω Δικαιοσύνης θα επισπευσθούν, ενώ θα υπάρχει και συνεργασία με την ΕΥΠ και το περίφημο  ¨βαλιτσάκι¨ για τη νόμιμη συνακρόαση των τηλεφωνικών κλήσεων.