εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τη Βιολογική Γεωργία

0 comments

 

 
Το 7ο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κινημάτων Βιολογικής Γεωργίας (IFOAM) με θέμα τη βιολογική γεωργία θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι. 
 
Το συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Βίλνιους της Λιθουανίας από τις 2 – 4 Ιουλίου 2013, έχει τίτλο: «Διαμορφώνοντας το βιολογικό μέλλον της Ευρώπης μαζί: Έχοντας ένα θετικό αντίκτυπο στο νομικό πλαίσιο για τα βιολογικά της μελλοντικής ΚΑΠ»

Σκοπός του συνεδρίου είναι να συγκεντρωθούν απόψεις για τα βιολογικά προϊόντα στην ΕΕ που θα επηρεάσουν τη νομοθεσία της ΕΕ. Το συνέδριο διοργανώνεται από την IFOAM στην ΕΕ σε συνεργασία με την προεδρία της ΕΕ που από 1η Ιουλίου 2013 περνάει από την Ιρλανδία στη Λιθουανία.
 
Το συνέδριο περιλαμβάνει συζητήσεις υψηλού επιπέδου με τους φορείς χάραξης πολιτικής και εμπειρογνώμονες από όλο το φάσμα του βιολογικού και του αγροτικού τομέα, καθώς και ένα εορταστικό δείπνο. Στις 2 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί και μια εκδρομή που περιλαμβάνει επισκέψεις στα πιο αντιπροσωπευτικά βιολογικά αγροκτήματα της Λιθουανίας, ένα κοινοτικό κέντρο, το κάστρο Senieji Trakai, μια ξενάγηση γύρω από την παλιά πόλη του Βίλνιους και ένα δείπνο υπό τη συνοδεία εθνικής παραδοσιακής μουσικής και χορών στο αγρόκτημα Laima.
 
Συμβολή στη διαδικασία
 
Η συνεισφορά των συμμετεχόντων σε αυτό το συνέδριο είναι πολύ σημαντική, καθώς οι παρατηρήσεις τους θα χρησιμοποιηθούν για να τροφοδοτήσουν τις προτάσεις του IFOAM προς την Κομισιόν σχετικά με τη νομοθεσία για τα βιολογικά.
Στο συνέδριο αναμένονται 250 άτομα από την Κομισιόν, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα κράτη μέλη και τον τομέα των βιολογικών και περιβαλλοντικών φορέων.
Μάλιστα στις 3 Ιουλίου θα μιλήσει στο συνέδριο και ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Ντατσιάν Τσιόλος.
 
Για να εγγραφές απευθυνθείτε στο www.organic-congress-ifoameu.org