εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Επισήμανση στα Τρόφιμα

0 comments

 

 
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων διοργανώνει ημερίδα στις 22 Απριλίου με θέμα την επισήμανση και τις προδιαγραφές των τροφίμων με  βάση την κοινοτική νομοθεσία. 
 
Ο ΕΦΕΤ στο πλαίσιο του συντονισμού του έργου KnowInTarget, διοργανώνει ημερίδα με θέμα "Επισήμανση και προδιαγραφές τροφίμων : Νέα νομοθεσία – νέες ευκαιρίες για δημιουργία καινοτόμων προϊόντων", στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο Divani Palace Acropolis (Παρθενώνος 19-25).

Η ημερίδα θα επικεντρωθεί στις τρέχουσες επιστημονικές προκλήσεις, οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν από τον ΕΦΕΤ αλλά και από όλους τους εταίρους, σε θέματα σχετικά με την παροχή πληροφοριών στους καταναλωτές τροφίμων, τη διατύπωση ισχυρισμών διατροφής και υγείας, την παρουσίαση εθελοντικών σχημάτων ποιότητας και τέλος τη σύνδεση της ετικέτας του τροφίμου με τις εξαγωγικές ευκαιρίες.

Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιάσει τις εξελίξεις της ενωσιακής νομοθεσίας σχετικά με το νέο πλαίσιο για την επισήμανση, παρουσίαση και διαφήμιση των τροφίμων καθώς και τις προοπτικές για εθελοντικές επισημάνσεις και ενίσχυση των εξαγωγών των ελληνικών τροφίμων.
 
Οι ομιλητές θα προέρχονται από τις αρμόδιες εθνικές και ευρωπαϊκές αρχές, καθώς και από την ελληνική βιομηχανία τροφίμων.