εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Ενεργοποίηση του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

0 comments

 

 
Στις 8 Απριλίου δημοσιεύτηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων τραπεζών στο Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας.
 
 
Η καταληκτική ημερομηνία είναι η 8η Μαΐου. Η διαδικασία αυτή είναι το τελευταίο βήμα πριν την ενεργοποίηση του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, ώστε να ξεκινήσουν οι επιλεγμένες τράπεζες να χορηγούν τα δάνεια και τις εγγυητικές επιταγές για την υλοποίηση των Σχεδίων Βελτίωσης, του Μέτρου Εμπορίας και Μεταποίησης και άλλων προγραμμάτων των αγροτών.
Η πρόσκληση του ΕΤΕΑΝ (ΕΘΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΠΤΥΞΗΣ)
 
Το Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ή τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα που θα επιλεγούν, θα συνεπενδύσει/σουν ίδια κεφάλαια συνολικού ύψους έως 138 εκ. € όπου μαζί με τα κεφάλαια ύψους 115 εκ. € του ΠΑΑ, θα αποτελέσουν το συνολικό διαθέσιμο κεφάλαιο ύψους 253 εκ. € του Ταμείου Δανειοδότησης με την επωνυμία «Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας», το οποίο διαχειρίζεται η ΕΤΕΑΝ ΑΕ.

Η συμμετοχή του Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος ή των Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων θα είναι σε ανάλογο ύψος, ώστε να επιτυγχάνεται σχέση συμμετοχής:

Το Ταμείο Δανειοδότησης θα παρέχει δάνεια με ευνοϊκούς όρους, τα οποία θα χρηματοδοτήσουν τα επενδυτικά σχέδια των δικαιούχων των Μέτρων 121, 123Α, 311, 312, 313Β του ΠΑΑ 2007-2013.

Προθεσμία υποβολής προτάσεων: 08/05/2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 στην έδρα της ΕΤΕΑΝ ΑΕ, Ξενίας 24, 11528 – Αθήνα.

Για πληροφορίες τεχνικής φύσεως από την ΕΤΕΑΝ ΑΕ, οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται μέσω e-mail στην ΕΤΕΑΝ ΑΕ: info@etean.com.gr

Τα ενδιαφερόμενα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δύνανται να έχουν πρόσβαση στο πλήρες κείμενο της πρόσκλησης στην ιστοσελίδα της ETEAN Α.Ε., www.etean.com.gr

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο, 
στο πλαίσιο του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος 2007-2013.