εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Βιοασφάλεια στην Αιγοπροβατοτροφία

0 comments

 

Ο Καναδάς εισήγαγε νέα πρότυπα βιοασφάλειας στα πρόβατα, με στόχο τη βελτίωση της υγείας των κοπαδιών.
 
 
Η Εθνική Ομοσπονδία Προβατοτρόφων του Καναδά σε συνεργασία με την αρμόδια Αρχή του Καναδά για τις επιθεωρήσεις των τροφίμων μετά από δύο χρόνια εργασίας έχει έτοιμα τα Εθνικά Πρότυπα Βιοασφάλειας των Προβατοτροφικών Εκμεταλλεύσεων, τα οποία περιλαμβάνουν οδηγίες για τη διαχείριση της υγείας των ζώων, την καταγραφή όλων των δεδομένων, τη διατροφή, τον εξοπλισμό και τη συμπεριφορά των εργαζομένων στις μονάδες.
 
Ο Υπουργός Γεωργίας του Καναδά σε δηλώσεις του ανέφερε, ότι οι αρμόδιες αρχές επιθυμούν να βοηθήσουν τους κτηνοτρόφους να βελτιώσουν την υγεία των κοπαδιών τους και με αυτόν τον τρόπο να μειώσουν την εμφάνιση ασθενειών στα κοπάδια τους. Η εφαρμογή των προτύπων βιοασφάλειας στις προβατοτροφικές εκμεταλλεύσεις, ουσιαστικά είναι διασφάλιση της ποιότητας και της υγιεινής των τροφίμων.
 
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδία Προβατοτρόφων του Καναδά, δήλωσε, ότι αυτά τα εθελοντικά πρότυπα θα αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία, τα οποία θα συμβάλλουν στη βελτίωση της αποδοτικότητας των μονάδων μας και μακροπρόθεσμα θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους.