εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Γαλλία: Διατροφικό Σκάνδαλο με Πρόβειο Κρέας

0 comments

 

 
Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν στις 19 Μαρτίου, ότι βρήκαν στις αποθήκες της εταιρείας Spanghero 57 τόνους βρετανικού πρόβειου κρέατος, η εισαγωγή του οποίου απαγορευόταν.
 
 
Η εταιρεία Spanghero ήδη κατηγορείται,  ότι σκόπιμα πούλησε ως βόειο αρκετές εκατοντάδες τόνους κρέατος που περιείχε κρέας αλόγου. Η νέα ανακάλυψη των υγειονομικών αρχών κλονίζει ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη των Γάλλων καταναλωτών, ενώ δίνει μια καινούργια και άκρως σοβαρή διάσταση στο πρόβλημα της πιστοποίησης των προϊόντων στη χώρα.

Το πρόβλημα με το πρόβειο κρέας είναι, ότι δεν επιτρέπεται η εισαγωγή από την Ευρώπη κρέατος που έχει τύχει επεξεργασίας και ιδιαίτερα τονίζεται, ότι η τεχνική κοπής του κρέατος που ακολουθήθηκε, ήταν ο μηχανικός διαχωρισμός που επιτρέπει την αφαίρεση των οστών του ζώου για να ληφθεί το κρέας, μαζί με τα νεύρα και τους μυς.

Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Γεωργίας, το απαγορευμένο πρόβειο κρέας που ανακαλύφθηκε είχε προμηθεύσει η εταιρεία Draap Trading, του Ολλανδού χονδρέμπορου Γιαν Φάζεν, ο οποίος ήδη κατηγορείται στο σκάνδαλο του κρέατος αλόγου.

Το πρόβειο κρέας τιμολογήθηκε ως «κιμάς αρνίσιος» με την ετικέτα «απονευρωμένο αρνίσιο κρέας», αναφέρει το υπουργείο, γεγονός που σημαίνει ότι επρόκειτο για κρέας που είχε κοπεί με μια τεχνική που απαγορεύεται στην ΕΕ.

Από το 2001 και το σκάνδαλο των τρελών αγελάδων, απαγορεύεται προληπτικά ο μηχανικός διαχωρισμός στην ΕΕ του κρέατος από μικρά μηρυκαστικά, εξηγεί το υπουργείο καθώς κατά το μηχανικό διαχωρισμό ρινίσματα οστών και στοιχεία μυελού, που μπορεί να είναι φορείς λοιμώξεων, είναι πιθανόν να εισχωρήσουν στο κρέας.