εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Διαχείριση Κενών Συσκευασιών Αγροχημικών

0 comments

 

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Δήμος Βισαλτίας οργανώνουν συνάντηση την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013, για το ευρωπαϊκό σύστημα διαχείρισης κενών συσκευασιών αγροχημικών. 
 
Στη συνάντηση θα παρουσιασθεί το πρόγραμμα AGROCHEPACK (http://agrochepack.aua.gr), το οποίο στοχεύει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός πανευρωπαϊκού συστήματος διαχείρισης των κενών συσκευασιών των αγροχημικών με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, ως βάση ενός εθνικού σχεδίου δράσης.
 
Στο πλαίσιο του προγράμματος οι οργανισμοί που μετέχουν συνεργάστηκαν με υπάρχοντα εθνικά συστήματα σε Ευρωπαϊκές χώρες και αναπτύχθηκαν οι βασικές αρχές σχεδιασμού ενός βιώσιμου συστήματος διαχείρισης. Με βάση αυτές τις αρχές σχεδιάσθηκαν συστήματα διαχείρισης προσαρμοσμένα στις συνθήκες των χωρών που μετέχουν, τα οποία αξιολογήθηκαν και βελτιστοποιήθηκαν μέσω πιλοτικών δοκιμών. Ένα πιλοτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στην Ελλάδα προσαρμοσμένο στα δεδομένα της περιοχής του Δήμου Βισαλτίας, που φιλοδοξεί να προσαρμοσθεί στα τοπικά δεδομένα άλλων περιοχών και να επεκταθεί πανελλαδικά.