εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Το παρόν και το μέλλον της κτηνοτροφίας

0 comments

 

 
Η επιχειρηματική πλευρά του κτηνοτροφικού τομέα, καθώς και τα εργαλεία και προοπτικές ανάπτυξης που έχει, θα αποτελέσουν τα κύρια θέματα της εσπερίδας που διοργανώνει στις 3 Φεβρουαρίου η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.
 
 
 
 
Παράλληλα, για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στο κοινό η νέα εφαρμογή GAIA Livestock, ή αλλιώς «Διαχείριση Κτηνοτροφικής Μονάδας», που αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα συλλογής, επεξεργασίας και διαχείρισης δεδομένων μιας κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης. Ειδική μνεία θα γίνει και στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, και ειδικά στο Μέτρο της βιολογικής Κτηνοτροφίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Κρέατος «Το κρέας και τα προϊόντα του», που διοργανώνεται από το περιοδικό Meat News και τη HELEXPO, η οποία και θα το φιλοξενήσει κατά τη διάρκεια της έκθεσης Zootechnia. Τόπος διεξαγωγής του είναι το Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» – Αίθουσα Ολυμπιάς. Η είσοδος στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ είναι ελεύθερη και οι συμμετέχοντες καλούνται να βρίσκονται στο χώρο της ημερίδας στις 17:30.

Το πρόγραμμα της εσπερίδας
 
Θέμα: ΚΑΠ 2014 – 2020, Το παρόν και το μέλλον – Ο ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ
 
17:30 Προσέλευση – Εγγραφές
Συντονιστής: Βασίλης Κάππας Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ
18:00 – 18:15 Εθνική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της κτηνοτροφίας,
Παναγιώτης Πεβερέτος Πρόεδρος ΣΕΚ
18:15 – 18:45 Τα εργαλεία του ΠΑΑ στην εξυπηρέτηση της κτηνοτροφικής επιχειρηματικότητας – Βιολογική κτηνοτροφία και οργανώσεις παραγωγών,
Γιάννης Γαλάτουλας Σύμβουλος Γεωπόνος GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ
18:45 – 19:00 Καινοτομία – Διάχυση και αξιοποίηση της γνώσης – Προσδοκώμενα οφέλη,
Παναγιώτης Χατζηνικολάου Ηλεκτρολόγος Μηχ/κός ΕΜΠ, MSc. Στέλεχος της ΓΓΕΤ του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων
19:00 – 19:15 Χρήση νέων τεχνολογιών – Παράγοντας ανάπτυξης της ελληνικής κτηνοτροφίας,
Ειρήνη Προδρομίδου Σύμβουλος Γεωπόνος, GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ
19:15 – 19:30 Απλές διαδικασίες και υγιεινή της σφαγής με στόχο ένα ασφαλές και ποιοτικό σφάγιο,
Χάρης Θεοχαρίδης Κτηνίατρος ΑΠΘ, ΜΒΑ, Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Σερρών
Πέτρος Δεμερτζίδης Τεχνολόγος Τροφίμων, Msc, Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Σερρών
Μήνα Μπόρη Κτηνίατρος ΑΠΘ, Msc, Προϊστάμενος ΚΔΥ, Διεύθυνση Κτηνιατρικής ΠΚΜ
19:30 – 20:00 Βιώσιμες σύγχρονες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις
Γ. Αρσένος, Γ. Βαλεργάκης, Γ. Παπαδόπουλος και Π. Φορτομάρης
Εργαστήριο Ζωοτεχνίας, Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας ΑΠΘ
20:00 – 20:30 Ερωτήσεις – Συζήτηση – Συμπεράσματα*
*Με το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει ελαφρύ γεύμα.