εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Εξαγωγές Ελληνικών Πουλερικών στην Ουγγαρία

0 comments

 

 
Λόγω ελλείψεων κρέατος πουλερικών, που παρατηρούνται στην αγορά της Ουγγαρίας μετά τη θανάτωση χιλιάδων πτηνών προκειμένου να περιοριστεί η επέκταση της νόσου των πτηνών (Η5Ν8), υπάρχει δυνατότητα για εξαγωγές ελληνικών πουλερικών στην Ουγγαρία.
 
 
 
 
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η έλλειψη θα διαρκέσει αρκετούς μήνες. Όπως ενημερώνει το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της πρεσβείας μας στην Βουδαπέστη, ως επακόλουθο της έλλειψης, παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση της τιμής των σχετικών προϊόντων.

Σύμφωνα με μελέτη του Συμβουλίου Πουλερικών Ουγγαρίας, έχουν θανατωθεί συνολικά περίπου 3 εκατομμύρια πτηνά, προκαλώντας ζημία της τάξης των 3 δις HUF (9,8 εκατ. €) στον αγροτικό κλάδο.

Πολλές χώρες (μεταξύ των οποίων ο Καναδάς, η Σερβία, η Ν. Αφρική, η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη) έχουν επιβάλλει περιορισμούς στις εισαγωγές ζωντανών πτηνών αλλά και νωπών πουλερικών από την Ουγγαρία, ενώ αρκετές χώρες μεταξύ των οποίων το Ισραήλ, η Ν. Κορέα και η Ιορδανία έχουν απαγορέψει παντελώς τις εισαγωγές ουγγρικών πουλερικών.

Όπως σημειώνει ο προϊστάμενος του εν λόγω γραφείου, κ. Γεώργιος Επ. Τοσούνης, οι ενδιαφερόμενοι φορείς παρακαλούνται για την άμεση ενημέρωση των μελών τους με την επισήμανση ότι το Γραφείο ΟΕΥ Βουδαπέστης δύναται να παράσχει σε Έλληνες εξαγωγείς, καταλόγους με στοιχεία επικοινωνίας εισαγωγικών εταιρειών κρέατος στην Ουγγαρία, και να υποστηρίξει τις εξαγωγικές προσπάθειες των ελληνικών επιχειρήσεων.