εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Αυξημένη η παραγωγή χοιρινού κρέατος στην Ε.Ε.

0 comments
Αυξημένη η παραγωγή χοιρινού κρέατος στην Ε.Ε.

 

 

Η παραγωγή χοιρινού κρέατος στην Ε.Ε. ανήλθε σε 1,9 εκατομμύρια τόνους, αυξημένη κατά 1,3% τον Μάιο, σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με την AHDB.

 

 

 

Η αύξηση προήλθε κυρίως από τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Δανία, όπου η παραγωγή χοιρινού κρέατος αυξήθηκε κατά 8,5%, 2,8% και 7,9% αντίστοιχα. Η Ιταλία και η Ολλανδία παρουσίασαν αυξητική τάση, μετά την καταγραφή μειώσεων τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους. Η Γερμανία παρέμεινε κάτω από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους, αλλά με μικρότερο έλλειμμα.

Η ετήσια παραγωγή χοιρινού κρέατος στην Ε.Ε. ανήλθε σε 9,5 εκατομμύρια τόνους έως τον Μάιο, 3,8% κάτω από την ίδια περίοδο πέρυσι. Αυτό συνάδει με τις τελευταίες βραχυπρόθεσμες προοπτικές της Ε.Ε., οι οποίες προβλέπουν μείωση της παραγωγής κατά 4% για το ημερολογιακό έτος. Το υψηλό κόστος εισροών εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα και ενώ οι τιμές βρίσκονται σε σχετικά υψηλά επίπεδα, έχουν σταθεροποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Ως εκ τούτου, τα περιθώρια εκμετάλλευσης αναμένεται να παραμείνουν υπό πίεση, ενώ οι περιβαλλοντικές ανησυχίες, οι μειωμένες εξαγωγές προς την Κίνα και η ΑΠΧ θα επηρεάσουν αρνητικά τις αγορές.

Πηγή: euromeatnews.com