εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Κατανομή και Αξία Δικαιωμάτων

0 comments

 

 
Από 1-7 δικαιώματα σε κάθε αγρότη και αξία του κάθε δικαιώματος στα 550 ευρώ, για το Εθνικό Απόθεμα του 2013, σύμφωνα με απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ.
 
 
 
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατανομής του Εθνικού Αποθέματος 2013 με τον κάθε παραγωγό να λαμβάνει αναλογικά από 1 (ελάχιστη κατανομή) έως 7 (μέγιστη) ατομικά δικαιώματα ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης και την μοναδιαία αξία του κάθε δικαιώματος ΕΑ να ανέρχεται σε 550 ευρώ. 

Ολοκληρώθηκε η εφαρμογή διαδικτυακής ενημέρωσης σχετικά με την Κατανομή του Αποθέματος (ΕΑ) του 2013 που ανέπτυξε ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία της τελικής κατανομής τόσο για τον κάθε δικαιούχο όσο και για το σύνολο των δυνάμει δικαιούχων.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει αναπτύξει ηλεκτρονική εφαρμογή με την οποία οι δικαιούχοι του Εθνικού Αποθέματος 2013 μπορούν να δουν την τελική κατανομή των δικαιωμάτων τους, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός,

Κατανεμήθηκαν στους δικαιούχους αγρότες 30.783,99 δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης, η συνολική αξία των κατανεμηθέντων δικαιωμάτων ανέρχεται στα 16.931.194,50 ευρώ, ποσό, που θα εισπράξουν στα τέλη του έτους φέτος οι κάτοχοι των νέων δικαιωμάτων.

Βασικές προϋποθέσεις χαρακτηρισμού ενός παραγωγού που έχει υποβάλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης το 2013, ως δυνάμει δικαιούχου κατανομής δικαιωμάτων εθνικού αποθέματος 2013 αποτελούν σωρευτικά τα εξής:

• η επιλογή του πεδίου «Αιτούμαι την χορήγηση δικαιωμάτων εθνικού αποθέματος» στην ΕΑΕ 2013.
• η έναρξη γεωργικής δραστηριότητας, σύμφωνα με το άρθρο 2 του Καν. 1120/09, από το έτος 2011 και μετά
• η μη κατοχή δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης το 2013
• Η προσδιορισθείσα επιλέξιμη έκταση έπειτα από όλους τους ελέγχους μεγαλύτερη ή ίση του ενός εκταρίου (10 στρέμματα) στην ΕΑΕ 2013.
• Σε περίπτωση που η δηλωθείσα έκταση είναι βοσκότοπος, υποχρεωτικά πρέπει να συνοδεύεται από ζωικό κεφάλαιο. Η έκταση για την κατανομή νέων δικαιωμάτων ενίσχυσης υπολογίζεται με βάση πυκνότητα βόσκησης 3 Μ.Μ.Ζ. ανά εκτάριο επιλέξιμης γης.
• Να πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας για την κατανομή δικαιωμάτων.
 
Οι δικαιούχοι μπορούν με το ΑΦΜ τους να μπουν στην εφαρμογή για την Κατανομή του Αποθέματος σε αυτή την ιστοσελίδα: http://www.opekepe.gr/ea.asp