εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας

0 comments
Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας

 

 

Οι υπουργοί Γεωργίας και Αλιείας θα συναντηθούν στις 7 Απριλίου, για να συζητήσουν τον φόρο άνθρακα στα σύνορα, την επισιτιστική ασφάλεια και τον κανονισμό χρήσης γης και δασοκομίας.

 

 

 

Οι Υπουργοί θα επιδιώξουν να εγκρίνουν τα συμπεράσματα του Συμβουλίου σχετικά με την ανακοίνωση της Επιτροπής για τους βιώσιμους κύκλους άνθρακα, η οποία δημοσιεύθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2021 και καθορίζει τρόπους παροχής κινήτρων για γεωργικές πρακτικές που απομακρύνουν και αποθηκεύουν άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

Το Συμβούλιο θα συζητήσει επίσης την ανακοίνωση της Επιτροπής «Διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας και ενίσχυση της ανθεκτικότητας των συστημάτων τροφίμων». Αυτή η ανακοίνωση, που δημοσιεύθηκε στις 23 Μαρτίου 2022, παρουσιάζει την απάντηση της Επιτροπής στον αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία στην επισιτιστική ασφάλεια στην ΕΕ και παγκοσμίως.

Θα πραγματοποιηθεί επίσης ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την αναθεώρηση του κανονισμού LULUCF. Αυτή η αναθεώρηση πραγματοποιείται ως μέρος του πακέτου Fit for 55, βάσει του οποίου η ΕΕ στοχεύει σε μείωση κατά 55% των καθαρών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου έως το 2030.

Επίσης, το Συμβούλιο θα συζητήσει θέματα σχετικά με τη γρίπη των πτηνών υψηλής παθογονικότητας και επιδημιολογικής επιτήρησης.