εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Η χρηματοδότηση της γρίπης των πτηνών καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο εντείνει τον αγώνα κατά των ζωονοσογόνων νόσων

0 comments
Η χρηματοδότηση της γρίπης των πτηνών καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο εντείνει τον αγώνα κατά των ζωονοσογόνων νόσων

 

 

Ο αγώνας του Ηνωμένου Βασιλείου κατά της γρίπης των πτηνών έχει λάβει ώθηση μετά την ανακοίνωση πρόσθετης χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση των ζωονοσογόνων νόσων.

 

 

 

Έως και 200 ​​εκατομμύρια £ (239 εκατομμύρια ευρώ) επενδύονται στο εργαστήριο της κυβερνητικής υπηρεσίας Animal Plant and Health Agency (APHA) στο Weybridge του Surrey, για την αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών και της φυματίωσης των βοοειδών.

Τα χρήματα δαπανώνται για την ανανέωση των επιστημονικών εργαστηρίων και έχουν βρεθεί στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της μεγαλύτερης επιδημίας γρίπης των πτηνών που έχει καταγραφεί. Το ξέσπασμα της Covid-19 επανέλαβε τη σημασία της ενίσχυσης της ανθεκτικότητας για την πρόληψη μελλοντικών πανδημιών.

 

Προσδιορίστε παθογόνους παράγοντες, αναδυόμενες απειλές

Ο νέος εξοπλισμός και οι εξειδικευμένες εγκαταστάσεις δοκιμών θα σημαίνουν ότι οι επιστήμονες της APHA μπορούν να εντοπίσουν παθογόνα για υπάρχουσες και αναδυόμενες απειλές που προκαλούνται από ασθένειες που μεταδίδονται από ζώα και να διατηρήσουν υψηλή βιοασφάλεια έναντι της γρίπης των πτηνών, της σαλμονέλας και της φυματίωσης των βοοειδών. Η APHA διαδραματίζει επίσης ουσιαστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της τρέχουσας επιδημίας, υποστηρίζοντας την ταχεία απόκριση στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσής της και διασφαλίζοντας ότι η βιομηχανία πουλερικών είναι σε θέση να συνεχίσει να λειτουργεί. Αυτή η επένδυση σε εγκαταστάσεις θα επιτρέψει στους επιστήμονες του Weybridge να κάνουν γρήγορα δείγματα, να αναλύσουν και να επιβεβαιώσουν την παρουσία της γρίπης των πτηνών σε μια τοποθεσία, ώστε η APHA να μπορεί να ενεργήσει γρήγορα για να αντιμετωπίσει την απειλή.

 

Το Ηνωμένο Βασίλειο «στην πρώτη γραμμή της επιστήμης και της βιοασφάλειας»

Ο υπουργός Βιοασφάλειας, Λόρδος Benyon, δήλωσε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι παγκόσμιος ηγέτης όσον αφορά την επιστήμη και τη βιοασφάλεια. Έχω δει μόνος μου την αξιοσημείωτη δουλειά που έκανε η APHA για την αντιμετώπιση του πρόσφατου ξεσπάσματος της AI. Αυτή η επένδυση βασίζεται σε ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα για να αποδείξουμε στο μέλλον τις ικανότητές μας για την υγεία των ζώων και να διασφαλίσουμε ότι βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της άμυνας ενάντια στις μελλοντικές πανδημίες.»

 

Αριθμός λοιμώξεων από AI που αρχίζει να αυξάνεται

Η ανακοίνωση έρχεται σε μια εποχή που στο Ηνωμένο Βασίλειο παρατηρείται αυξανόμενος αριθμός μολύνσεων σε μη εμπορικά πτηνά, αλλά υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι τα ποσοστά αρχίζουν να πέφτουν.

Ο Mark Williams, Διευθύνων Σύμβουλος του British Egg Industry Council (BEIC), δήλωσε ότι μια θετική εξέλιξη ήταν η κίνηση της British Retail Consortium να αποδεχθεί τη θέση του BEIC σχετικά με τα πρότυπα μάρκετινγκ αυγών, σε περίπτωση υπέρβασης της περιόδου παρέκκλισης των 16 εβδομάδων. Η συμφωνία καθορίζει τη θέση της βιομηχανίας και της BEIC σχετικά με την εκτύπωση αυγών και συσκευασιών αυγών, εάν οι όρνιθες ελευθέρας βοσκής έπρεπε να παραμείνουν στο σπίτι για περισσότερο από 16 εβδομάδες.