εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Ανασκόπηση των πιθανών επιπτώσεων στην ανθρώπινη υγεία από την εντατική πτηνοτροφία στη Μ. Βρετανία

0 comments
Ανασκόπηση των πιθανών επιπτώσεων στην ανθρώπινη υγεία από την εντατική πτηνοτροφία στη Μ. Βρετανία

 

Οι ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία από την εντατική πτηνοτροφία ώθησαν μια αγγλική τοπική αρχή να πραγματοποιήσει μια επανεξέταση. Το συμβούλιο της κομητείας Herefordshire ζητά από τους κατοίκους που πιστεύουν ότι η υγεία και η ευημερία τους έχουν επηρεαστεί άμεσα από την εντατική πτηνοτροφία να μοιραστούν την εμπειρία και τα στοιχεία τους.

 

 

  • Ανασκοπήστε τη δημοσιευμένη βιβλιογραφία για να αξιολογήσετε την ισχύ των υπαρχόντων επιστημονικών στοιχείων, τον πιθανό αντίκτυπο στην υγεία και την ευημερία που προσδιορίζεται από αυτά τα στοιχεία και πού μπορεί να συμβούν τέτοιες επιπτώσεις.
  • Εξετάστε εάν τα δεδομένα υγείας που κατέχονται ή είναι διαθέσιμα στο συμβούλιο και τους βασικούς εταίρους είναι επαρκή για να επιτρέψουν την ανάλυση και τον εντοπισμό πιθανών επιπτώσεων στην κομητεία.
  • Κατανοήστε καλύτερα ποιες εργασίες γίνονται σε εθνικό επίπεδο ή που σχεδιάζονται, για τη συλλογή δεδομένων και την εξέταση των επιπτώσεων στην υγεία και την ευημερία.

Οι σχετικές λειτουργίες του συμβουλίου στον τομέα της υγείας και ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην υγεία θα ληφθούν επίσης υπόψη, παράλληλα με τους ρόλους άλλων φορέων, έτσι ώστε να είναι ικανοποιημένο ότι αυτό γίνεται. 

Η ανακοίνωση έρχεται μόλις λίγους μήνες αφότου η κορυφαία εταιρεία κοτόπουλων κρεατοπαραγωγής, Avara Foods, η οποία έχει εργοστάσιο επεξεργασίας στο κέντρο του Χέρεφορντ, δεσμεύτηκε να αφαιρέσει το φωσφορικό άλας από την κοπριά πουλερικών που εξαπλώνεται σε τοπικές γεωργικές εκτάσεις επενδύοντας σε παρεμβάσεις όπως η τεχνολογία χημικής απομάκρυνσης φωσφορικών και η πυρόλυση.

Στην Υπεύθυνη Επιχειρηματική Έκθεσή της που αποκαλύφθηκε στα τέλη του 2021, η Avara είπε ότι εργαζόταν για να κατανοήσει καλύτερα τον αντίκτυπο των γεωργικών πρακτικών της στη ρύπανση από φώσφορο στα τοπικά συστήματα ποταμών.

 

Εντατική παραγωγή πουλερικών κατά μήκος του ποταμού Wye

Τον Φεβρουάριο, η ομάδα πίεσης, River Action, ξεκίνησε το σχέδιό της για τη διάσωση του ποταμού Wye, ισχυριζόμενη, ότι η πολύ πρόσφατη ταχεία οικολογική κατάρρευση και οι παραπόταμοί του έχουν συνδεθεί ευρέως με την ταχεία ανάπτυξη της εντατικής βιομηχανίας πουλερικών σε όλη τη λεκάνη απορροής του ποταμού.

Υπολογίστηκε ότι τα τελευταία 5 χρόνια ο αριθμός των κοτόπουλων που εκτρέφονταν σε εντατική κτηνοτροφική παραγωγή στη λεκάνη απορροής του ποταμού Wye είχε διπλασιαστεί σε περισσότερα από 20 εκατομμύρια πτηνά.

 

Η κοπριά κοτόπουλου προκαλεί τη συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων φωσφορικού άλατος

Σύμφωνα με στοιχεία που υποβλήθηκαν στην Επιτροπή Περιβαλλοντικού Ελέγχου της Βουλής των Κοινοτήτων από το Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ, αυτό είχε ως αποτέλεσμα το έδαφος του ποταμού Wye να φέρει τώρα ένα απαράδεκτο πλεόνασμα 60% υψηλότερο από το μέσο εθνικό επίπεδο φωσφορικών αλάτων (P). Η κύρια αιτία αναφέρθηκε ότι ήταν η κοπριά κοτόπουλου που διασκορπίστηκε σε γεωργικές εκτάσεις.

Η River Action θέλει να δει ένα σχέδιο σχετικά με την κατασκευή νέων μονάδων εντατικής κτηνοτροφικής παραγωγής, μια απαίτηση για όλες τις μονάδες εντατικής εκτροφής πουλερικών (IPU) εντός της λεκάνης απορροής του ποταμού Wye, να έχουν εγκρίνει έως το τέλος του 2022 ένα σχέδιο διαχείρισης κοπριάς (MMP) και απαίτηση για όλες τις IPU που παράγουν αυγά ελευθέρας βοσκής να έχουν σχέδιο μετριασμού της απορροής ουσιών μέχρι το τέλος αυτού του έτους.

Άλλες απαιτήσεις περιλαμβάνουν την ανάγκη για όλα τα υδάτινα ρεύματα εντός της λεκάνης απορροής του ποταμού Wye να προστατεύονται από συνεχείς προσκρουστήρες ποταμών τουλάχιστον 10 μέτρων και μείωση των ορίων του «αριθμού πτηνών» για IPU που εμπίπτουν στις αδειοδοτούσες δικαιοδοσίες της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και πέρα από τα σύνορα, Natural Resources Wales.