εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Mεροληπτική μελέτη στρεβλώνει τις κλιματικές επιπτώσεις της πτηνοτροφικής βιομηχανίας.

0 comments
Mεροληπτική μελέτη στρεβλώνει τις κλιματικές επιπτώσεις της πτηνοτροφικής βιομηχανίας.

 

 

Η Σύνταξη του site προφανώς και δεν συμφωνεί με τα συμπεράσματα της λεγόμενης μελέτης. Τα οικονομικά συμφέροντα είναι τεράστια για τη βιομηχανία κατασκευής φυτικών πρωτεϊνών, τις επιπτώσεις των οποίων στην υγεία μας και στο περιβάλλον δεν γνωρίζουμε ακόμη.

 

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

Η έρευνα ισχυρίζεται ψευδώς ότι ο τερματισμός της κτηνοτροφίας είναι απαραίτητος για να αποφευχθεί η κλιματική καταστροφή. 

Αρκετές πρόσφατες αναφορές ειδήσεων υπερέβαλαν τους ισχυρισμούς ότι οι τρέχουσες πρακτικές επεξεργασίας κρέατος θα προκαλέσουν παγκόσμια κλιματική καταστροφή, ενώ δεν αναφέρουν την προέλευση της αρχικής έρευνας.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε την 1η Φεβρουαρίου στο PLOS Climate, ισχυρίζεται ότι «το τέλος της κτηνοτροφίας έχει τη μοναδική δυνατότητα να μειώσει σημαντικά τα ατμοσφαιρικά επίπεδα και των τριών κύριων αερίων του θερμοκηπίου, τα οποία, επειδή έχουμε αρνηθεί να ανταποκριθούμε στην κλιματική κρίση, είναι πλέον απαραίτητο να αποτραπεί κλιματική καταστροφή», σύμφωνα με δήλωση του κύριου συγγραφέα, Michael Eisen, καθηγητή μοριακής και κυτταρικής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ.

Ο δεύτερος συγγραφέας αυτής της εργασίας είναι ο Πάτρικ Μπράουν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Impossible Foods, ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές πρωτεϊνών φυτικής προέλευσης. Ο Eisen λειτουργεί επίσης ως σύμβουλος της εταιρείας.

Φυσικά, η Impossible Foods θέλει να τερματίσει την παραδοσιακή παραγωγή κρέατος. Θέλουν να τρώτε τα προϊόντα τους, τα οποία περιλαμβάνουν τα Impossible Chicken Nuggets, μια εναλλακτική λύση κρέατος με βάση τη σόγια που έκανε το ντεμπούτο της το περασμένο φθινόπωρο.

Οι υποστηρικτές των εναλλακτικών κρεάτων διαφημίζουν τα προϊόντα ως καλύτερα για εσάς, καλύτερα για τα ζώα και καλύτερα για το περιβάλλον. Έχω ήδη καταρρίψει τους ισχυρισμούς ότι οι φυτικές πρωτεΐνες είναι μια πιο υγιεινή εναλλακτική των παραδοσιακών πρωτεϊνών, τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τις προσπάθειες βιωσιμότητας της παραγωγής και επεξεργασίας πουλερικών.

 

Η βιομηχανία πουλερικών αξίζει τα εύσημα για τη βιωσιμότητα

Η σύγχρονη παραγωγή και μεταποίηση πουλερικών έχει κάνει τεράστια βήματα αειφορίας τα τελευταία χρόνια, κάτι για το οποίο το κοινό δεν δίνει αρκετή πίστη στη βιομηχανία.

Μεταξύ 2010 και 2020, η βιομηχανία κρεατοπαραγωγής μείωσε τη χρήση γης κατά 13%, τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 18%, την κατανάλωση νερού κατά 13%, τη χρήση ορυκτών πόρων κατά 22% και τις εκπομπές σχηματισμού σωματιδίων κατά 22%, σύμφωνα με αναφορά το 2020 Broiler Chicken Industry Sustainability.

Επίσης, έχω εντυπωσιαστεί με όλους τους καινοτόμους τρόπους που η βιομηχανία πουλερικών καινοτομεί για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Τα τελευταία δύο χρόνια, έχω γράψει για πολλές νέες τεχνολογίες και έργα που προσπάθησαν να βρουν νέες χρήσεις για υποπροϊόντα επεξεργασίας πουλερικών, εγκαταστάσεις ηλιακών πάνελ, προσπάθειες μείωσης των πλαστικών απορριμμάτων κατά τη συσκευασία, προσπάθειες ανακύκλωσης λυμάτων πουλερικών με τη χρήση τους για την άρδευση των καλλιεργειών και σκευάσματα ζωοτροφών που χρησιμοποιούν τα πάντα, από απορρίμματα ζυθοποιίας έως έντομα.

Δεδομένου του γεγονότος ότι μια βασική ομάδα καταναλωτών πιστεύει ότι η agtech είναι ο δρόμος προς τη βιωσιμότητα, σίγουρα αισθάνεται ότι το κρέας και τα πουλερικά έχουν μια άδικη κακή φήμη εδώ.

Πηγή: Biased study distorts climate impact of poultry industry

https://www.wattagnet.com/blogs/51-poultry-tech-trends/post/44453-biased-study-distorts-climate-impact-of-poultry-industry#:~:text=Between%202010%20and%202020%2C%20the,Broiler%20Chicken%20Industry%20Sustainability%20Report.