εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Το μέλλον του κλάδου κρέατος στο συνέδριο της UECBV

0 comments
Το μέλλον του κλάδου κρέατος στο συνέδριο της UECBV

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ζώντων Ζώων και Κρέατος (UECBVπραγματοποίησε τον Οκτώβριο την Ετήσια Γενική Συνέλευση και το Συνέδριό της στο Πόζναν της Πολωνίας, με θέμα: «Οι εξαιρετικοί καιροί χρειάζονται εξαιρετική δραστηριότητα – Από το αγρόκτημα στο πιάτο μέσω του εργοστασίου».

 

 

Η συνέλευση έγινε στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης PolAgra και ήταν μια ευκαιρία για να τονιστεί το μήνυμα του ευρωπαϊκού κλάδου κρέατος για βιώσιμες, ισορροπημένες και κατόπιν σωστής ενημέρωσης, επιλογές διατροφής.

Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τόνισαν τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζει ο τομέας της κτηνοτροφίας στη γεωργία και στις παραδόσεις μας. Επιβεβαίωσαν ότι ο κλάδος του κρέατος έχει μέλλον και είναι βιώσιμος, χάρη στην υπεύθυνη παραγωγή κρέατος. Ενθάρρυναν δε τον τομέα να συνεχίσει τις προσπάθειές του και να μπει μπροστά στην προσπάθεια μετριασμού των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ανάπτυξης.

Σε όλη τη διάρκεια του συνεδρίου, οι περίπου 100 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τα κρίσιμα ζητήματα του κλάδου, τις επιπτώσεις της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της Στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο», αλλά και για την κατάσταση στο διεθνές εμπόριο, για τις επιπτώσεις της κρίσης της Covid-19 στον κλάδο, για την αφρικανική πανώλη των χοίρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της UECBV, μετά τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν, εκλέχτηκε το νέο ΔΣ της Ένωσης.