εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αυγού

0 comments
Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αυγού

 

Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αυγού αποκτά η χώρα μας μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ενώπιον της Υφυπουργού Φωτεινής Αραμπατζή, εκπρόσωποι της πρωτογενούς παραγωγής, της μεταποίησης και της εμπορίας.

 

 

Στο πρώτο –προσωρινό– Διοικητικό Συμβούλιο της Διεπαγγελματικής μετέχουν ο Ιωάννης Βλαχάκης ως Πρόεδρος, ο Παναγιώτης Φραγκούλης ως Αντιπρόεδρος, ο Νικόλαος Σταμέλος ως Γενικός Γραμματέας, ο Νικόλαος Κόμπουλης ως Ταμίας και ως μέλη οι Νικόλαος Σκούρτης, Πέτρος Πετρόπουλος και Δημήτρης Μίσσας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν, η νεοσύστατη Εθνική Διεπαγγελματική καλύπτει πάνω από το 80% της μεταποίησης, το 50% της εμπορίας και το 30%της παραγωγής στη χώρα μας, υπερκαλύπτοντας το ελάχιστο όριο του 15% που θέτει το ισχύον νομικό πλαίσιο.

«Το αυγό, ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, στην παραγωγή του οποίου η χώρα μας έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, μπορεί, με τις κατάλληλες κινήσεις, να αυξήσει αποφασιστικά την προστιθέμενη αξία του στον πρωτογενή τομέα και γενικότερα την εθνική οικονομία. Προς αυτήν την κατεύθυνση, η σύσταση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης, στην οποία ενώνουν δυνάμεις οι άνθρωποι της παραγωγής και της αγοράς, αποτελεί, αναμφίβολα ένα εξαιρετικά θετικό βήμα», επισήμανε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή σε δηλώσεις της μετά την υπογραφή του καταστατικού της Οργάνωσης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του προσωρινού Δ.Σ. της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αυγού, Γιάννης Βλαχάκης, δήλωσε: «Με την παρότρυνση και υποστήριξη της Υφυπουργού κ. Φωτεινής Αραμπατζή, είχαμε την τιμή και την χαρά να υπογράψουμε σήμερα το καταστατικό της Εθνικής  Διεπαγγελματικής Αυγού. Μέσα από την Διεπαγγελματική, που σήμερα ξεκινάει την πορεία της και με την άψογη συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου, πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να πάμε τον Κλάδο εκεί που του αξίζει – με έναν υγιή ανταγωνισμό, με την αντιμετώπιση των Ελληνοποιήσεων και με την αναγκαία ώθηση στην αυγοπαραγωγή, η οποία έχει πολλές δυνατότητες.