εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Αγρότης και Τεχνολογία e-νώνονται

0 comments
Αγρότης και Τεχνολογία e-νώνονται

 

Ο τρόπος με τον οποίο οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της χώρας μέσα από τη νέα ψηφιακή εποχή θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν τα νέα καινοτόμα εργαλεία στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος και την ανταγωνιστική τοποθέτηση της ελληνικής παραγωγής στο διεθνή χάρτη.

 

Αυτό ήταν το ζήτημα που απασχόλησε και αναδείχτηκε στην 1η Πανηγυρική Συνεδρίαση της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ, του ΣΕΠΕ, του ΓΕΩΤΕΕ και του ΣΕΚΕΕ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου με θέμα «Αγρότης & Τεχνολογία e-νώνονται».

Κοινός τόπος ήταν ότι η τεχνογνωσία που υπάρχει στη χώρα είναι ικανή για να επιτευχθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός, ενώ ξεκίνησε ένας εποικοδομητικός διάλογος με επίκεντρο την καθημερινότητα του αγρότη και του κτηνοτρόφου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αλλά και το πώς θα κάνει την δουλειά του καλύτερα, οικονομικότερα, αποδοτικότερα.

Στη νέα αυτή πραγματικότητα, του ψηφιακού μετασχηματισμού, είναι μεγάλη η ανάγκη για ύπαρξη περισσότερων και καλύτερα καταρτισμένων αγροτών και κτηνοτρόφων, οι οποίοι θα μπορούν να αξιοποιούν τα νέα εργαλεία για την βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την αύξηση της παραγωγικότητας και εν τέλει για μια καλύτερη και αξιοπρεπή ζωή.

Η 1η Πανηγυρική Συνεδρίαση ξεκίνησε με το Lab Γεωργία 4.0, όπου 25 νέοι αγρότες και 10 επιστήμονες Τεχνολογίας συνευρέθηκαν με στόχο να καταγραφούν οι πραγματικές ανάγκες των αγροτών και των κτηνοτρόφων, να παρουσιαστούν πρότυπα εφαρμοστικά εκ μέρους των επιστημόνων, να αναδειχθούν καλύτερες πρακτικές και τα αποτελέσματα των υπαρχόντων εργαλείων και να παραχθεί μια πρώτη αναφορά προτάσεων λύσεων για το άμεσο μέλλον.

Επόμενα βήματα των 4 φορέων είναι η πραγματοποίηση αντίστοιχων εκδηλώσεων, οι οποίες και θα κορυφωθούν, με ενδιάμεσο σταθμό την Agrotica, σε μεγάλο Συνέδριο τον Μάη στην Αθήνα, όπου και θα παρουσιαστούν τα τελικά συμπεράσματα της όλης διαδικασίας.