εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Το ΓΕΩΤΕΕ για την Αγροτική Οικονομία, το Περιβάλλον και τις Φυσικές Καταστροφές

0 comments
Το ΓΕΩΤΕΕ για την Αγροτική Οικονομία, το Περιβάλλον και τις Φυσικές Καταστροφές

 

Υπόμνημα για την Αγροτική Οικονομία, το Περιβάλλον και τις Φυσικές Καταστροφές της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), κατατέθηκε στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. 

 

 

Το Υπόμνημα κατατέθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (30 Αυγούστου 2019), στη Θεσσαλονίκη (Διοικητήριο), εν όψει της 84ης ΔΕΘ.

Το ΓΕΩΤΕΕ στα πλαίσια του θεσμικού του ρόλου του (ν. 1474/1984, ΦΕΚ Α΄ 128) ως συμβούλου της Πολιτείας στα θέματα της πρωτογενούς παραγωγής και της επεξεργασίας, μεταποίησης, διακίνησης και εμπορίας των προϊόντων αυτής, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος και της αποκατάστασής του, καθώς και των φυσικών πόρων και ειδικότερα των εδαφικών, δασικών, αλιευτικών, ορυκτών, ενεργειακών και υδάτινων πόρων, καταθέτει κάθε χρόνο έγγραφα υπομνήματα προς τον Πρωθυπουργό και τους επικεφαλείς των πολιτικών κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων που επισκέπτονται τη ΔΕΘ.

Δυστυχώς, όμως, με εξαίρεση τις απλές εκφράσεις των καλών προθέσεων, κανείς πολιτικός δεν έχει ουσιαστικά ανταποκριθεί μέχρι σήμερα σε όσα τον καλούμε να πράξει για να αλλάξει ο πρωτογενής τομέας και η πραγματική του συνεισφορά στην εθνική οικονομία. Κι έτσι τα υπομνήματα επαναλαμβάνονται σχεδόν απαράλλακτα χρόνο με τον χρόνο, καθώς οι τεκμηριωμένες απόψεις της γεωτεχνικής επιστημονικής κοινότητας μάλλον ηχούν σε «ώτα μη ακουόντων».

Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρεται στα ακόλουθα θέματα:

Κόστος Παραγωγής
Ποιότητα
Φορολογία αγροτών
Αγροτική Ασφάλιση
Αγροτικός Συνεργατισμός
Αλιεία – Υδατοκαλλιέργειες
Γεωργική Γη Υψηλής Παραγωγικότητας
Πυρκαγιές
Πλημμύρες
Εντομολογική προσβολή στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης

Το Υπόμνημα στη διεύθυνση: https://www.geotee.gr/MainNewsDetail.aspx?CatID=1&RefID=22801&TabID=1