εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Εξέλιξη των Τιμών του Χοιρινού Κρέατος

0 comments
Εξέλιξη των Τιμών του Χοιρινού Κρέατος

 

Το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Τιμών Αγοράς Κρέατος καταγράφει ανοδική πορεία για τη μέση τιμή παραγωγού χοιρινού κρέατος στην ΕΕ και συγκεκριμένα αύξηση κατά 21,2%.

 

 

Συγκεκριμένα, από τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου προκύπτει, ότι η μέση τιμή χοιρινού κρέατος (για την κλάση κρέατος E και S) στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν 1,77 ευρώ/κιλό τον Ιούλιο του 2019, ενώ τον ίδιο μήνα, ένα χρόνο πριν (Ιούλιος 2018), ήταν 1,46 ευρώ/κιλό. Εδώ το ποσοστό αύξησης της τιμής μέσα σε ένα χρόνο ήταν 21,2%.

Για την Ελλάδα
, το Παρατηρητήριο Τιμών, δίνει μια μέση τιμή χοιρινού κρέατος (για την κλάση E και S) 1,97 ευρώ/κιλό τον Ιούλιο του 2019, έναντι 1,73 ευρώ/κιλό τον Ιούλιο του 2018. Δηλαδή, η μέση τιμή παραγωγού χοιρινού κρέατος στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο αυξήθηκε κατά 13,8% μέσα σε ένα χρόνο.

Γενικά πάντως από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι η μέση τιμή χοιρινού κρέατος τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΕΕ αυξάνεται πιο έντονα το τελευταίο τρίμηνο. H τάση αυτή σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς οφείλεται στην πανώλη των χοίρων.

Με βάση το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Τιμών, η αύξηση της μέσης τιμής χοιρινού κρέατος στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίστηκε και τον Αύγουστο του 2019, φθάνοντας το 1,82 ευρώ το κιλό. Η μέση αυτή τιμή είναι αυξημένη κατά 4% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019 και αυξημένη κατά 19,1% σε σχέση με την αντίστοιχη τιμή τον Ιούλιο του 2018.