εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Ανάκαμψη Αυγοπαραγωγής στη Γερμανία

0 comments

 Ο κλάδος αυγοπαραγωγής στη Γερμανία φαίνεται ότι ξεπέρασε την περίοδο καθοδικής πορείας και οδηγείται στην ανάκαμψη. Η περίοδος προσαρμογής αφορούσε στη αναδιάρθρωση των πτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων παραγωγής αυγών, λόγω της κατάργησης των κλωβοστοιχειών. Τα μηνύματα από την αγορά της Γερμανίας σχετικά με την πορεία του κλάδου της παραγωγής αυγών είναι θετικά. Αυτό εκφράζεται όχι μόνο από την αύξηση της κατανάλωσης αυγών, αλλά, επίσης, και από την αύξηση του αριθμού των ωοπαραγωγικών μονάδων πτηνοτροφίας που λειτουργούν. Βέβαια, κάποιες πτηνοτροφικές μονάδες που δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν έκλεισαν. Αλλά πολλές περισσότερες ξεκίνησαν τη λειτουργία τους με τα καινούργια πρότυπα πλέον. Η κατανάλωση αυγών για το 2012 προβλέπεται ότι θα θα είναι αυξημένη στα 214 αυγά ανά κάτοικο.

Είναι αξιοσημείωτο, ότι οι τιμές παραγωγού για τα αυγά αυξήθηκαν, σε αντίθεση με τη μείωση των 2 προηγούμενων ετών, ακριβώς γιατί οι καταναλωτές εκτιμούν την αλλαγή στον τρόπο εκτροφής των ορνίθων ωοπαραγωγής και για περιβαλλοντικούς λόγους και για λόγους ποιότητας και υγιεινής των αυγών. 

Στη Γερμανία, το 50% των αυγών που καταναλώνονται, αγοράζονται από τους καταναλωτές, ενώ τα υπόλοιπα αγοράζονται από μεταποιητές και άλλους. Η Γερμανία δεν είναι αυτάρκης σε αυγά, έτσι υπάρχει περιθώριο αύξησης της παραγωγής.