εγγραφείτε: Άρθρα

leader

ΚΑΠ για τους Αγρότες

0 comments
ΚΑΠ για τους Αγρότες

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα κονδύλια της ΚΑΠ θα πρέπει να κατευθύνονται στους πραγματικούς αγρότες και όχι σε όσους μισθώνουν γη για προσωπικό κέρδος.

 

Η ανακοίνωση αυτή πραγματοποιήθηκε με αφορμή την  τριήμερη επίσκεψη στη Βουλγαρία, που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία μελών της επιτροπής, στη διάρκεια της οποίας συναντήθηκαν με οργανώσεις παραγωγών, εκπροσώπους διαφόρων γεωργικών τομέων και ΜΚΟ. Ο πρόεδρος της επιτροπής, Czesław Adam Siekierski, επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό η γη να βρίσκεται στα χέρια των παραγωγών που την καλλιεργούν.

Στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της ΚΑΠ δεν προβλέπονται ουσιαστικές αλλαγές στους στόχους, αλλά στη μορφή υλοποίησής τους, τόνισε ο κ. Siekierski, προσθέτοντας ότι για την ΕΕ ένας εξ αυτών είναι η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Ανέφερε, ακόμη, ότι μόνο το 6-7% του συνολικού αριθμού των αγροτών είναι ηλικίας κάτω των 35 ετών και ένας από τους στόχους των μεταρρυθμίσεων είναι να καταπολεμηθεί αυτή η τάση. Οι γεωργικές αγορές πρέπει να σταθεροποιηθούν λόγω των διακυμάνσεων των καιρικών συνθηκών, οι οποίες προκαλούν ζημίες στους παραγωγούς και την αστάθεια της αγοράς, με έντονες διακυμάνσεις των τιμών.