εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Διατροφική Αξία του Κρέατος

0 comments
Διατροφική Αξία του Κρέατος

 

H Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) διοργάνωσε ημερίδα για τη διατροφική αξία του κρέατος και τη θέση του στη σύγχρονη κοινωνία, στην οποία απάντησε, μεταξύ άλλων, στους βέγκαν (vegan).

 

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της τριπλής έκθεσης προϊόντων κρέατος-γαλακτοκομικών-κατεψυγμένων (10-12 Νοεμβρίου) στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo στα Σπάτα.

Οι ελληνικές καταναλωτικές και διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων κατατάσσουν το κρέας στα βασικότερα είδη διατροφής, σαν αναπόσπαστο μέρος του μοντέλου της μεσογειακής ισορροπημένης διατροφής, την οποία επίσημα προβάλλει και προωθεί η χώρα μας.

Εντούτοις, σημειώνει η ΕΔΟΚ, ο τομέας του κρέατος στην Ελλάδα και γενικότερα στην ΕΕ και όλες τις προηγμένες χώρες, αντιμετωπίζει απειλές σε όλα τα στάδια της αλυσίδας, από την παραγωγή μέχρι τη λιανική και την κατανάλωση.

Η ΕΔΟΚ ως πανελλήνιας εμβέλειας αναγνωρισμένη από το κράτος και μοναδική Διεπαγγελματική Οργάνωση των επαγγελματικών κλάδων του κρέατος, παρακολουθεί με προσοχή και από κοινού με τους επιστημονικούς και κρατικούς φορείς, τα σχετικά με το κρέας ζητήματα όπως η υγιεινή της διατροφής, η κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον, καθώς και η ευζωία των ζώων.

Όπως αναφέρεται σχετικά, το κρέας έχει βρεθεί στο στόχαστρο ουκ ολίγες φορές με την αμφισβήτηση της διατροφικής του αξίας, της παραγωγικής του βάσης και της διακίνησής του, με μεθοδευμένη εκστρατεία δυσφήμισης, την οποία η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος, ως θεσμικός φορέας, επιχειρεί να ξεδιαλύνει, καταρρίπτοντας με επιχειρήματα τους επικίνδυνους ισχυρισμούς και τις ακραίες απόψεις που διαδίδονται με εκδηλώσεις ή στα ΜΜΕ.

Σε συνεργασία με την UECBV (Ευρωπαϊκή Ένωση Εμπορίου Ζώντων Ζώων και Κρέατος) στο ερώτημα ‘Τι προσδοκά η κοινωνία και ποια η πληροφόρησή της από τον τομέα του κρέατος’, η ΕΔΟΚ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να αποτυπώσει την κατάσταση και να συμβάλει στην προβολή του καθώς η δυσφήμισή του μπορεί να έχει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους και την κοινωνία.

Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ)
Αρκαδίας 26-115 26, Αθήνα
τηλ: 210 77 01 113, email: info@edokhellas.com 
www.edokhellas.com