εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Το Ευρωκοινοβούλιο Ψηφίζει Ενάντια στις Αθέμιτες Εμπορικές Πρακτικές

0 comments
Το Ευρωκοινοβούλιο Ψηφίζει Ενάντια στις  Αθέμιτες Εμπορικές Πρακτικές

 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία την απαγόρευση των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών στην κατεύθυνση μιας δίκαιης εφοδιαστικής αλυσίδας στον τομέα των τροφίμων, που να ωφελεί όλους τους εμπλεκόμενους και τους καταναλωτές.

 

Η ιστορική αυτή ψήφος ήταν καλοδεχούμενη από το σύνολο των συντελεστών της εφοδιαστικής αλυσίδας, ως ένα βήμα-κλειδί προς τη διασφάλιση του δικαίου και της ασφάλειας για όλους. Η νομοθεσία θα εγγυάται ότι οι συμφωνίες/συμβόλαια, που θα «κλείνονται» μεταξύ των αγροτών, των μεταποιητών και του λιανεμπορίου θα γίνεται σεβαστή και ότι κανένα μέρος δεν θα ακολουθεί αθέμιτες εμπορικές πρακτικές. Οι αρμόδιες Επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εξέφρασαν τη γνώμη τους τόνισαν τη σύμφωνη γνώμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να μην ισχύουν και να μην εφαρμόζονται πλέον αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων.

Οι 11 εκατομμύρια αγρότες και 293.000 μεταποιητές στη βιομηχανία τροφίμων καλούν τώρα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διασφαλίσει, ότι η νομοθεσία ενάντια στις  αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων θα ισχύσει μέχρι το τέλος του 2018. Η σχετική νομοθεσία θα πρέπει να υιοθετηθεί από τα κράτη μέλη, αποφεύγοντας νομικά εμπόδια και διάφορα φόρουμ.