εγγραφείτε: Άρθρα

leader

25ο Συνέδριο Νέων Αγροτών

0 comments
25ο Συνέδριο Νέων Αγροτών

 

Το 25ο Συνέδριο Νέων Αγροτών και το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γεωργία και Κτηνοτροφίας AGROfest Στερεάς Ελλάδας, στα οποία υπήρξε μεγάλη συμμετοχή και μεγάλο ενδιαφέρον από τους αγρότες  πραγματοποιήθηκαν στις 20-23 Σεπτεμβρίου, στη Λιβαδειά.

 

Τα βασικά θέματα συζήτησης του Συνεδρίου ήταν το μέλλον της ΚΑΠ, οι αγροσυνεργείες και Κοιν.Σ.Επ., οι τρόποι αύξησης της προστιθέμενης αξίας των αγροτικών προϊόντων με την χρήση νέων τεχνολογιών, τα θέματα εκπαίδευσης αγροτών και η συζήτηση για το μέλλον της ΠΕΝΑ. ήταν, στο οποίο υπήρξε μεγάλη συμμετοχή και μεγάλο ενδιαφέρον από τους αγρότες.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΝΑ, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, «φέτος εκτιμώ ότι ήταν το καλύτερο συνέδριο που έχει πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας μου στην ΠΕΝΑ και έγινε παράλληλα με μια έκθεση αγροτικών προϊόντων σε μια περιοχή που «διψά» για τέτοιες εκδηλώσεις. Κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου μας ήταν «οι επιδοτήσεις μας στηρίζουν, αλλά τα προϊόντα είναι που μας πλουτίζουν». Συζητήθηκαν σκέψεις και προτάσεις και τονίστηκε από όλες τις πλευρές ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα Εθνικό Σχέδιο δράσης του αγροτικού τομέα για τα επόμενα δέκα χρόνια. Το στοίχημα μας είναι να καταφέρουμε να κάνουμε επιχειρηματίες τους αγρότες. Το πρόγραμμα του συνεδρίου ανέδειξε την ικανότητα των ανθρώπων του πρωτογενή τομέα να προσαρμόζονται, να εξελίσσονται, να δημιουργούν και γιατί όχι να μεγαλουργούν. Επίσης στη διάρκεια του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός του καλύτερου νέου αγρότη για το 2018, ο νικητής του οποίου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον αντίστοιχο διαγωνισμό που διοργανώνει η Κομισιόν στις Βρυξέλλες».