εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ

0 comments

 

 
Υπό την προεδρία της Μάλτας διεξάγεται στις Βρυξέλλες σήμερα, 23 Ιανουαρίου 2017, το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, στο οποίο θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα εργασίας της Προεδρίας της Μάλτας, καθώς και θέματα σχετικά με το πακέτο στήριξης του κλάδου του γάλακτος και οι επιπτώσεις από την εφαρμογή των συμφωνιών διεθνούς εμπορίου.
 
 
 
 
Τα μέλη του Συμβουλίου (Υπουργοί Γεωργίας των κρατών μελών) θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το πακέτο στήριξης του κλάδου του γάλακτος, την αξιολόγηση των συνεπειών του στους παραγωγούς γάλακτος και την παραγωγή γάλακτος σε μειονεκτικές περιοχές.
 
Οι επιπτώσεις από την εφαρμογή των συμφωνιών διεθνούς εμπορίου θα συζητηθούν με βάση μελέτη της Κομισιόν σχετικά με τον αντίκτυπο των συμφωνιών ελεύθερων συναλλαγών για τα γεωργικά προϊόντα. 
 
Αναλυτικότερα, μεταξύ των θεμάτων που συμπεριλαμβάνονται στην ατζέντα της σημερινής σύσκεψης είναι:
 
Παρουσίαση προγράμματος της προεδρίας της Μάλτας: μεταξύ των προτεραιοτήτων της χώρας για τον τομέα της Γεωργίας, βρίσκονται η βελτίωση της ετοιμότητας της Ε.Ε. σε έκτακτες καταστάσεις που αφορούν την υγεία των φυτών και των ζώων, το κανονιστικό πλαίσιο των κτηνιατρικών φαρμάκων και η αναμόρφωση του κανονιστικού πλαισίου για την Αλιεία. Το πρόγραμμα εργασίας της προεδρίας της Μάλτας, για το πρώτο εξάμηνο του 2017, θα παρουσιάσει ο υπουργός γεωργίας της χώρας, Ρόντερικ Γκάλντες.
 
• Ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον αντίκτυπο των συμφωνιών ελεύθερων συναλλαγών για τα γεωργικά προϊόντα. Υπάρχει σχετική μελέτη. 
 
• Συζήτηση για το πακέτο στήριξης των γαλακτοπαραγωγών που έχει τεθεί σε ισχύ από τον Οκτώβριο του 2012 και θα βρίσκεται σε ισχύ έως τις 30 Ιουνίου του 2020.
 
• Επίσης θα συζητηθεί και η έναρξη των διαπραγματεύσεων για μια διμερή εμπορική συμφωνία με τη Νέα Ζηλανδία
 
Η προεδρία της Μάλτας θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2017.
 
Σημείωση: Θα ακολουθήσουν ειδικά άρθρα για τις  επιπτώσεις από την εφαρμογή των συμφωνιών διεθνούς εμπορίου και για το πακέτο στήριξης του κλάδου του γάλακτος.