εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Πιστοποίηση του Παραδοσιακού Κρεοπωλείου

0 comments

 

 

Με ένα θέμα που συγκέντρωσε το έντονο ενδιαφέρον των μελών του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών και αφορούσε την ανάλυση ευρωπαϊκού προγράμματος που θα προσπαθήσει να πάρει η ΠΟΚΚ, ολοκληρώθηκε χθες η συνεδρίαση του 25μελούς Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. 

 

 

 
Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) και ειδικότερα στον Άξονα Προτεραιότητας «Προσαρμογή εργαζομένων, επιχειρήσεων και επιχειρηματικού περιβάλλοντος στις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις».

Το Πρόγραμμα για το οποίο θα υποβάλει φάκελο η ΠΟΚΚ αφορά την κατάρτιση και πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων εργαζομένων σε παραδοσιακά κρεοπωλεία, θα έχει βεβαίως πανελλαδικό χαρακτήρα και θα δίνει την πιστοποίηση του «βοηθού κρεοπώλη παραδοσιακού κρεοπωλείου» μετά από ένα πρόγραμμα 80 ωρών κατάρτισης το οποίο θα περιλαμβάνει θεωρία αλλά και πρακτική (σε κοπές, μαρινάδες, παρασκευάσματα, «ζεστή γωνιά»). Για την Ομοσπονδία, η επιτυχής εξέλιξη της υποβολής του σχετικού φακέλου, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα εξέλιξης και ανάπτυξης του παραδοσιακού κρεοπωλείου, αλλά και δημιουργεί τη βάση για την πιστοποίηση των ίδιων των κρεοπωλείων.
 
Η εξαντλητική συζήτηση που ακολούθησε σε αυτό το μέρος της συνεδρίασης, έδειξε την χωρίς αμφιβολία αγωνία των κρεοπωλών να κάνουν για το επάγγελμα και για τα καταστήματά τους ένα μεγάλο βήμα που θα ανοίγει δρόμους στο μέλλον.
 
Κατά τα λοιπά, η συνεδρίαση του 25μελούς ασχολήθηκε με την έγκριση υλοποίησης προγραμμάτων ΛΑΕΚ από την ΠΟΚΚ σε συνεργασία με συγκεκριμένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (και στο βαθμό που αυτό δεν επηρεάζει τα προγράμματα που «τρέχουν» τα κατά τόπους πρωτοβάθμια σωματεία της Ομοσπονδίας), αλλά και με την ανάγκη για αναθεώρηση του καταστατικού της ΠΟΚΚ με στόχο να αναβαθμιστούν οι σχέσεις λειτουργίας της Ομοσπονδίας. Με την αναθεώρηση του καταστατικού θα ασχοληθεί μάλιστα 5μελής επιτροπή, μέλη της οποίας ορίστηκαν χθες οι Δ. Γκαρμπούνης, Δ. Γαλανάκης, Σ. Ανδριόπουλος, Θ. Ζιώγας, και ο πρόεδρος της ΠΟΚΚ, Στ. Πέρρος.