εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Συνδιάσκεψη Επαγγελματιών για το Κρέας

0 comments

 

 

 

 
Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε η 7η Πανβορειοελλαδική Συνδιάσκεψη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης και του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος, στην οποία συμμετείχε και το Σωματείο Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης. 
 
 
 
 
Κεντρικός ομιλητής στη Συνδιάσκεψη, θέμα της οποίας ήταν τα «Αναπτυξιακά, Επενδυτικά και Τουριστικά ζητήματα, καθώς και το ΕΣΠΑ και ο Αναπτυξιακός Νόμος που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και γενικά την επιχειρηματικότητα», ήταν ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γ. Σταθάκης.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από τον υπουργό για τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα ΕΣΠΑ και στο τέλος της ενημέρωσης είχαν την ευκαιρία να του κάνουν ερωτήσεις σχετικά με τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο τους. Ο ίδιος ο Υπουργός βρέθηκε αντιμέτωπος με ερωτήματα από την πλευρά των συμμετεχόντων.
 
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Γκαρμπούνης, απηύθυνε στον υπουργό δύο ερωτήσεις που αφορούν επείγοντα προβλήματα του κλάδου των Κρεοπωλών, τα οποία μάλιστα χρήζουν άμεσης επίλυσης. Πιο συγκεκριμένα, οι ερωτήσεις του κ. Γκαρμπούνη είχαν ως εξής:
 
«1. Όπως φάνηκε και από την υπόθεση της αλυσίδας Μαρινόπουλος, οι αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ στηρίζουν την επιθετική τους πολιτική στην πώληση κάτω του κόστους επιβαρύνοντας τελικά τους παραγωγούς και τους προμηθευτές. Ποια μέτρα σκέφτεται να πάρει η κυβέρνηση για να περιορίσει αυτό το φαινόμενο που αποτελεί παραβίαση των κανόνων του εμπορίου και του αθέμιτου ανταγωνισμού για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις; Κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα και όχι μόνο, ο κλάδος μας βιώνει εξευτελιστικά γεγονότα!
 
2. Τα κρεοπωλεία αν και αποτελούν έναν πολύ δυναμικό κλάδο που προσφέρει υπεραξία στην ελληνική οικονομία έχουν εξαιρεθεί από όλα τα προγράμματα ενίσχυσης μέχρι σήμερα. Γιατί δεν τροποποιούνται οι σχετικοί κωδικοί (ΚΑΔ) του επαγγέλματος, ώστε να μπορέσει ο μικρός τεχνίτης-κρεοπώλης να επωφεληθεί τέτοιων ενισχύσεων και να εκσυγχρονιστεί το κατάστημά του, όπως τόσα άλλα επαγγέλματα που χρησιμοποιούν μάλιστα πολύ λιγότερο και όχι τόσο δαπανηρό εξοπλισμό; Η Ομοσπονδία μας έχει καταθέσει πολλά υπομνήματα στις αρμόδιες υπηρεσίες».
 
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο της Θεσσαλονίκης, «Ο υπουργός απάντησε στο δεύτερο ερώτημα του Σωματείου μας σχετικά με τα προγράμματα ενίσχυσης λέγοντας πως το λιανικό εμπόριο δεν εμπίπτει σε κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Το Σωματείο θα συνεχίσει τον αγώνα του για να κατευθυνθούν προγράμματα χρηματοδότησης και προς το κρεοπωλείο».