εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Αυτόματος Συμψηφισμός ΦΠΑ

0 comments

 

 
Αυτόματο συμψηφισμό ΦΠΑ ζητούν οι φάρμες των αγελαδοτρόφων της Ένωσης Φυλής Χολστάιν από τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας.
 
 
 
 
Οι αγελαδοτρόφοι, όπως και όλοι οι αγρότες, αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα, που προκαλεί το γεγονός ότι ως παραγωγοί αγοράζουν εφόδια, σπέρματα ζώων, ζωοτροφές (εξαιρείται το σπυρί καλαμποκιού που έχει 13%) κ.λ.π με ΦΠΑ 24%, αλλά αναγκάζονται να πωλούν γάλα με ΦΠΑ 13%, όντες πάντοτε πιστωτικοί στο ΦΠΑ.

Οι αγελαδοτρόφοι εμμένουν στο αίτημα μείωσης του συντελεστή εφοδίων, ζωοτροφών κ.λπ. από το 24% στο 13%, καθώς υπάρχει αναντιστοιχία με το γάλα, που είναι ο ΦΠΑ στο 13%, αλλά και μέριμνα στο θέμα των ελληνοποιήσεων, ενώ ζητούν τουλάχιστον, αν αυτό δεν περάσει, να επισπευσθούν οι διαδικασίες επιστροφής ΦΠΑ που οφείλει το κράτος στους ίδιους.
 
Στην ανακοίνωσή τους λένε, ότι το κράτος θέλει άμεσα να εισπράττει τους φόρους, αλλά όχι να τους αποδίδει. Γι’ αυτό, η Ένωση Φυλής Χολστάιν έθεσε το θέμα στον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκο Μπόλαρη, με τον οποίο συναντήθηκε, στο ΥΠΠΑΤ.
 
Από την πλευρά του ο Μάρκος Μπόλαρης, δεσμεύτηκε να μεσολαβήσει στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό, Τρύφωνα Αλεξιάδη, μήπως και υπάρξει λύση.
 
Εκτός από το θέμα του ΦΠΑ, οι παραγωγοί της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας (ΕΦΧΕ) έθεσα στο κ. Μπόλαρη και άλλα ζητήματα, όπως γενετική βελτίωση στα ελληνικά κοπάδια, να υπάρξει εκσυγχρονισμός της ελληνικής παραγωγής γάλακτος και κίνητρα για τους παραγωγούς, που θα εφαρμόσουν στα κοπάδια τους γενετική βελτίωση.