εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Συνέπειες της Χρήσης ΓΤΟ στη Διατροφή των Ζώων

0 comments

 

Σύμφωνα με πανεπιστημιακή έρευνα, η διατροφή των ζώων  με γενετικά τροποιημένο καλαμπόκι έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των ζώων. 
 
 
 
Τις πιθανές συνέπειες από τη χρήση μεταλλαγμένων τροφών στην υγεία των ζώων υπογραμμίζει νέο επιστημονικό άρθρο του Γάλλου καθηγητή Ζιλ Ερί Σεραλινί από το πανεπιστήμιο της Καέν, που έκανε δοκιμές σε 70 αγελάδες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερης διάρκειας έρευνα που έχει γίνει ποτέ όσον αφορά το επίμαχο θέμα.
 
Όπως αναφέρει ο καθηγητής, εντομοκτόνες τοξίνες παράγονται από λίγο περισσότερο από το 15% του γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού στον κόσμο, το οποίο ονομάζεται αραβόσιτος BT, η καλλιέργεια του οποίου επιτρέπεται στην Ισπανία. Η συγκεκριμένη τροφή μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα τοξική και να δημιουργήσει προβλήματα στα νεφρά ή στους μαστικούς αδένες των ζώων.
 
«Αυτό μπορούμε να το δούμε μόνο εάν γνωρίζουμε ακριβώς τι κάνουμε, σε ποια ζώα και μόνο μακροπρόθεσμα, δηλώνει ο κ. Σεραλινί». O καθηγητής αναφέρει τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθησαν σε γερμανική φάρμα την περίοδο 1997-2002. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου το ποσοστό των αγελάδων που δεν εμφάνιζαν προβλήματα υγείας έπεσε από το 70 στο 40% ενώ το τελευταίο έτος της έρευνας 10% των αγελάδων απεβίωσαν, εμφανίζοντας πρόβλημα στην λειτουργία των νεφρών.