εγγραφείτε: Άρθρα

leader

Νέα Κρούσματα της Γρίπης των Πτηνών

0 comments

 

 
Νέα κρούσματα του στελέχους του ιού της γρίπης των πτηνών H5N8 εντοπίστηκαν στη Γερμανία και την Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών.
 
 
 
Συγκεκριμένα, οι γερμανικές αρχές εντόπισαν τον H5N8 σε έναν πελαργό στο ζωολογικό κήπο του Rostock νοτιοανατολικά του κρατιδίου Mecklenburg–Western Pomerania. Επίσης, επιβεβαίωσαν τον ιό αυτό και σε δύο πάπιες που σκότωσαν κυνηγοί στη Σαξονία. 

Από την άλλη πλευρά, στην Ουάσινγκτον αξιωματούχοι ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters ότι έθεσαν σε 8μηνη καραντίνα το κρέας πουλερικών και τα αυγά σε δύο κομητείες στο νοτιοανατολικό μέρος της πολιτείας μετά τον εντοπισμό πρόσφατων κρουσμάτων. Η καραντίνα περιορίζει τη διακίνηση των αυγών, πουλερικών ή προϊόντων πουλερικών από τη ζώνη απομόνωσης, η οποία εκτείνεται σε περίπου 20 μίλια (32 χιλιόμετρα) γύρω από τις κομητείες Μπέτον και Φράνκλιν, αναφέρει το υπουργείο γεωργίας της Ουάσιγκτον. Βέβαια, οι αξιωματούχοι της Ουάσινγκτον τονίζουν ότι ο ιός δεν έχει βρεθεί σε πουλερικά που διακινούνται στο εμπόριο και δεν υπήρχε άμεση ανησυχία για τη δημόσια υγεία. 
 
Παρ’ όλ’ αυτά, τα νέα κρούσματα εντείνουν την ανησυχία παραγωγών και εμπόρων για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στο εμπόριο.